Na današnji dan umrla je Marina Tucaković: Napisala najskuplje prodanu pesmu u istoriji, i to zbog samo 1 reči
Marina Tucaković, Foto: Luka Šarac

VEČNO ŽIVI

Na današnji dan umrla je Marina Tucaković: Napisala najskuplje prodanu pesmu u istoriji, i to zbog samo 1 reči

Za pesmu Zora Marina je zaradila više od 100.000 evra i to je bila ubedljivo najskuplje prodana pesma.

Objavljeno:

Na današnji dan jugoslovenska i srpska scena ostala je bez najvećeg muzičkog maga.

Marina Tucaković umrla je na današnji dan 21. septembra 2021. godine.

Rođena je 4.11.1953. godine u Beogradu. Kroz život je prošla i dobre i loše trenutke, a najveću podršku pružao joj je suprug Aleksandar Futa Radulović.

Najveću tragediju doživela je kada joj je iznenada preminuo sin Miloš 2008. godine,a od koje se nikad nije oporavila.

Njegovo beživotno telo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja devojka Saša.

"Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Uvek sam imala strah da će mu se nešto dogoditi. Ode vam dete na ekskurziju pa se bojite kako će tamo stići. Uvek imate strah za osobe koje volite. Interesantno, ja tu noć... On je bio toliko veseo, toliko smo se smejali, nisam zaista mogla imati loš predosećaj, koliko sam ranije imala iz strahova. I eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala. Taj dan sam trebala ići u žiri u jednu emisiju. To je bio trenutak ludila", rekla je tada shrvana Marina.

Teška situacija zasedila ju je 2018. kada joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.

Hitovi koje je napisala

1 / 8 Foto: Luka Šarac

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pesama za poznate pevače, a počela je od svoje 19. godineNeki od najpoznatijih pevača kojima je pisala pesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi.

Prvi uspeh je postigla s pesmom „Dodirni mi kolena“, koju je napisala za pop grupu Zana. Pesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.

2003. godine je zajedno s Vladom Graićem bila umetnički i muzički direktor festivala „Beovizija“. Za to takmičenje su 2010. godine napisali stihove za tri pesme, „Ti kvariigro“, „Ovo je Balkan“ i „Predsedniče halo?“, koje su otpevali Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić.

2012. godine je napisala tekst za sve pesme na albumu „Srećno“ pevačice Teodore Baković s kojom je njen sin Milan bio u vezi.

2013. godine je napisala pesmu „Mišo moj“, koju je izvela Ana Nikolić, a pesmu je posvetila preminulom sinu Milošu. Godinu dana kasnije postaje članica žirija u muzičkom šou Pink televizije – „Pinkove zvezde“.

Zasužna je za pesmu ''Ljuljaj me nežno'' Olivera Mandića, ''Ti samo budi dovoljno daleko'' grupe Generacija 5.

Za pesmu Zora Marina je zaradila više od 100.000 evra i to je bila ubedljivo najskuplje prodana pesma.

Poslednji dani

1 / 7 Foto: Stefan Stojanović

Marina je zadnje dane provela u mukotrpnoj borbi s rakom dojke, a stanje joj se poslednjih dana naglo pogoršalo.Bila je smeštena u KBC Dragiša Mišović, gde je bila priključena na respirator. U to je imala i koronavirus.

"Žena je u ekstremno teškom stanju, prvenstveno zbog svoje maligne bolesti, a covid je samo dodatno pogoršao situaciju. Ženu u takvom stanju bi odneo i grip, a posebno ovakvo nešto", izjavio je tada profesor Peđa Savić iz KBC-a.

Njena smrt je i danas neprežaljena, ali ime Marine Tucaković večno će živeti u njenim pesmama koje su ostale iz nje,

01:56

JK SE PRISETILA KADA SE PRVI PUT NAPILA: Videla sam da Marina Tucaković ima votku, pa sam sipala! Posle pet minuta joj POZLILO!

(Espreso/PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.