Bend Short Reports predstavlja singl “Stvari” sa predstojećeg albuma!
Foto: Promo

Duo Short Reports

Bend Short Reports predstavlja singl “Stvari” sa predstojećeg albuma!

Spot za pesmu "Stvari" sa novog albuma dua Short Reports izašao je u petak 13.09.2024.

Objavljeno: 14:28h

"Stvari" su treći singl Short Reports na srpskom jeziku koji izlazi za izdavačku kuću Kontra. Pesma je nastala u tranzicionom periodu benda i njen sadašnji aranžman nastao je među prvima – još krajem 2023. godine. Spot za pesmu "Stvari" sa novog albuma dua Short Reports izašao je u petak 13.09.2024., a za režiju je i ovaj put je bila zadužena Ljudmila Korobova.

1 / 2 Foto: Promo

"Izabrani datum izlaska singla "Stvari" poslužio je i kao sarkastična simbolika sujeverja koje se nalazi u konstalaciji promatranja besmisla, a svaki pokušaj smislenosti je utopistički vapaj za usporenjem vremena naše prolaznosti. Neke stvari nikada nas ne prođu, ostaju sa nama do kraja. To su svi oni sitni osećaji nedostajanja koji zajedno prave velike rupe u našem postojanju. Njih nismo uvek svesni ili o njima trpeljivo ćutimo" – rekao je Nemanja Velimirović, osnivač benda.

Duo Short Reports je tokom proleća 2024. održao turneju po Balkanu koja je završena velikim koncertom u Beogradu u KST-u gde su kao gosti grupe Artan Lili odsvirali novi album pre samog snimanja i miksanja istog koje je okupiralo leto 2024. Bend trenutno čine Nemanja Velimirović (gitara, vokal) i Aleksandar Milovanović (bubanj), a pomenuti LP će ugledati svetlost dana u skorije vreme.

U toku jeseni i zime 2024. na 2025. godinu bend planira povećanu koncertnu aktivnost po Balkanu i Evropi i po objavljivanju drugog albuma do kraja godine, još jedan video spot i jedno iznenađenje za fanove benda, koje ovom prilikom nećemo otkriti.

Pogledajte spot u nastavku:

Bonus video:

00:19

Atmosfera

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.