Dugo je ćutala, a na današnji dan rešila je da progovori o pokojnom ocu: Njene reči će vas naježiti i rasplakati
Pevačica, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

sećanje

Dugo je ćutala, a na današnji dan rešila je da progovori o pokojnom ocu: Njene reči će vas naježiti i rasplakati

Čuveni muzičar je preminuo pre dve godine

Objavljeno: 18:35h

Čuveni srpski kompozitor Kornelije Kovač preminuo je na današnji dan, pre tačno dve godine.

Njegova ćerka, Aleksandra, je na svom Instagram profilu podelila fotografije sa svojim ocem i obratila mu se dirljivim rečima.

- Pre dve godine, na današnji dan, napustio nas je Kornelije Kovaĉ, najveća muzička legenda koja je ikada hodala ovim prostorima, i moj tata. Nedostaješ mi teško, surovo i nepovratno. Nedostaje mi da pevam kada ti sviraš za klavirom, jer je to svaki put bilo neponovljivo iskustvo - napisala je Aleksandra, pa dodala:

- Osluškivali smo jedno drugo, osećali svaku nijansu u muziciranju, i odlazili na neko drugo, vanvremensko mesto gde smo bili povezani nevidljivim nitima, satkanim od ljubavi i muzike.

Nedostaje mi da me pozoveš da vidiš kako sam, da te poljubim u čelo i slušam satima kako sviraš. Ali, više od svega, nedostaju mi tvoj osmeh i tvoja snaga, blagost i dobrota, ljubav i mir.

Volim te do kraja muzike i nazad.

Podsetimo, Aleksandra mu je posvetila čitulju sa emotivnim tekstom.

- Dragi tata, ti si moja snaga, oslonac i muzika koja juri mojim venama. Nastavljam tvojim stopama, hrabro, ponosito, sa ljubavlju u srcu. Hvala ti što si me naučio da budem borac i da nikada ne odustajem od svojih snova. Jednom si mi napisao da je tvoje srce uvek sa mnom i da to nikada ne zaboravim. I evo ga, tu je. Kuca. Ne dam ga nikome, nikada. Volim te - stoji u čitulji koju je dala tada njegova ćerka Aleksandra Kovač.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, a Aleksandra se tada zahvalila svima koji su uspeli da se pridruže ožalošćenoj porodici i prijateljima i isprate ga na večni počinak.

- Danas želim da se zahvalim svim onim ljudima koji su bili tu i koji su nesebično pomogli tatinoj supruzi Snežani, mojoj sestri Anji i meni dok smo prolazile kroz najteže trenutke tatine bolesti i svega onoga što je usledilo. Hvala svima koji su govorili o tati sa puno poštovanja, ljubavi i topline na jučerašnjoj komemoraciji - počela je, a zatim dodala:

- Hvala svim onim medijima i novinarima koji su izveštavali o smrti našeg oca, onako kako on zaslužuje, dostojanstveno. Hvala svima, posebno tatinim starijim kolegama, koji su juče po lošem vremenu i blokiranom gradu, došli da zajedno ispratimo tatu u večnost. Hvala svima koji su nam poslali poruke podrške i ljubavi, mnogo su nam značile.

Kovač je rođen u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju "Pusti trotoari" Kovač komponuje već sa četrnaest godina - 1956. godine.

Bonus video:

00:31

Zdravko Colić

(Espreso/24sedam/Olga Tomić/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.