Pala je konačna odluka: Verica Rakočević se povlači posle 40 godina karijere, šok za sve
Foto: F.S./ATAImages

niko nije očekivao

Pala je konačna odluka: Verica Rakočević se povlači posle 40 godina karijere, šok za sve

Može da se pohvali bogatom radnom biografijom, a ovo je njen najnoviji potez

Objavljeno:

Čuvena kreatorka Verica Rakočević u petak 13. septembra prikazaće svoju poslednju kolekciju "Kazablanka".

Verica Rakočević može da se pohvali bogatom radnom biografijom. Iza ugledne srpske kreatorke je 40 godina karijere, a modele je prikazivala širom sveta, od Milana i Rima, preko Sankt Peterburga i Dubaija, do Los Anđelesa i Kube.

Beograd pamti revije koje su uvek bile više od mode, inspirisane znamenitim ženama koje su uticale, menjale i obeležile vreme u kom su živele. Čučuk Stana, Isidora Dankan, Simon de Bovoar koja je bila inspiracija poslednje kolekcije.

Verica Rakočević
Verica Rakočevićfoto: F.S./ATAImages

Njene kreacije mnogi vole, u to nema sumnje, ali Verica je uspela da, čak i onima koji nisu fanatici, svoje ime nametne kao sinonim za modu.

Ona je sada otkrila kako se odlučila da se oprosti od modne piste i koliko se način na koji je ona razmišljala o profesiji koja ju je proslavila, potkovana velikim iskustvom, razlikuje od onoga što se dešava kod nas.

- Da se ne lažemo, kod nas su modne revije zabava. Da nije tako, ne bi nam se kolekcije za sezonu predstavljale onda kada u svetu već idu na sniženje. Tržište je dezorjentisano i haotično bez jasnih standarda. Decenijama sam se nadala da ćemo u tom smislu postati svet, trudila se da na neki drugi način modu definišem i shvatila da meni taj smehotres ne treba - rekla je za Blic ženu.

Ipak, za Vericu Rakočević povlačenje sa piste ne znači i odustajanje od mode. Samo menja smer sa idejom da se okrene isključivo svojim klijentima, odnosno kupcima, i da prikazuje modele četiri puta godišnje u šou-rumu bez prisustva medija.

Bonus video:

06:37

VERICA RAKOČEVIĆ ZA KURIR: Ovo je moja poslednja revija, neću da se valjam u blatu zbog gluposti! Sa partnerom pravi MEGA SPEKTAKL

(Espreso / Blic žena / Prenela.M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.