Oglasio se patolog povodom smrti Bore Čorbe: Ovo je zanimalo celu javnost, roker predvideo sve?
Bora Čorba, Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages

odlazak legende

Oglasio se patolog povodom smrti Bore Čorbe: Ovo je zanimalo celu javnost, roker predvideo sve?

Prle je poslednji put dočekao svog prijatelja koji će biti sahranjen u subotu, 7. septembra

Objavljeno:

Bora Čorba preminuo je od teške bolesti u 71. godini života, a njegovo telo juče je stiglo u rodni Čačak, u kapelu čačanske Opšte bolnice.

Tu su se okupili mnogobrojni prijatelji, a među njima i Borin najbolji prijatelj, patolog Prvoslav Prle Savić.

Prle je poslednji put dočekao svog prijatelja koji će biti sahranjen u subotu, 7. septembra. Njihovo prijateljstvo datira iz mladosti, a Prle je isticao Borinu posebnost i ljubav prema svom rodnom Čačku.

Prle je podelio sećanja na svoje prijateljstvo sa Borom Čorbom, ističući da je Bora bio poseban čitav život. Kroz šalu, Bora je predvideo svoju slavu i uticaj na grad, izražavajući uverenje da će jednog dana postojati "Borina ulica". Prle je istakao Borinu ljubav prema Čačku i njegovu spremnost da dobar glas o gradu pronese širom sveta.

Knjiga žalosti, za sve koji žele da se upišu i pošalju poslednju poruku, kako Republika saznaje, biće otvorena danas u 8 ujutru u Domu kulture u Čačku.

Zakazano opelo i sahrana

1 / 9 Foto: Printscreen/X/@RFantasticni

Opelo za Bora Čorbu počinje u 14 časova, dok je sahrana zakazana za 14:30. Očekuje se da će mnogi poštovaoci doći kako bi odali počast ovom velikanu i ispratili ga na večni počinak.

Podsetimo, gradonačelnik Čačka Milun Todorović takođe se oprostio od svog velikog prijatelja.

- Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen. Grad Čačak uskoro će dobiti ulicu koja će nositi ime našeg velikog Bore Đorđevića, ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz sećanja njihovih roditelja i baka i deka.Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u svom rodnom gradu, će biti ispunjena, i kako si i sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku, navodi se u oproštajnom pismu gradonačelnika Čačka.

00:23

Bora Čorba pušta se i na poluvremenu

(Espreso šoubiz/Republika/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.