"Živećeš večno Srbine moj" Baja Mali Knindža objavio stare fotke sa Borom, a njegova poruka će vas rasuti na komade
Foto: Nemanja Pančić

poslednji pozdrav

"Živećeš večno Srbine moj" Baja Mali Knindža objavio stare fotke sa Borom, a njegova poruka će vas rasuti na komade

Mnoge javne ličnosti sa tugom su se oprostile od Bore Čorbe

Objavljeno:

Brojne poznate ličnosti i danas se veoma emotivnim rečima opraštaju od legendarnog Bore Đorđevića, koji je preminuo 4. septembra u 72. godini.

Jedan od njih, možda za Boru Čorbu i najcenjeniji izvođač, jeste Baja Mali Knindža koji je sa rokerom imao veoma blizak i privatan i poslovni odnos. Kralj krajiške muzike, o kom je Bora pre tačno mesec dana pričao za medije povodom obeležavanja Oluje, objavio je njihove zajedničke fotografije iz mladosti. Iako ovog puta nije bio preterano rečit, emocije nisu izostale, te je Baja i te kako odao počast svom drugu iz Riblje čorbe.

- Sve što si napisao ima smisao, a pesama ima ne zna se broj. Legende nikad ne umiru. Živećeš večno Srbine moj - napisao je Baja.

Đorđević je oduvek isticao kvalitet Mirka Pajčina, pa i kada smo radili temu o krajiškoj muzici.

Krajiška muzika je duboko usađena u sve pore Srba iz Krajine. Pozdravljam posebno mog brata Baju Malog Knindžu, pravog reprezenta te vrste muzike i tekstova pogotovo. Tokom rata u Krajini na obali Karinskog mora u nekoj kafani čuo sam najtužniju pesmu u životu, koju sam kasnije dopisao i obukao u muziku i snimio. Pesma je glasila: "Majko širi noge obadvije, da se vratim gde sam bio prije". Samo neuki ljudi će se nasmejati. Za mene je taj stih vrhunac očaja i čista umetnost, krik. Zar igde na svetu postoji narod koji sam sebe tera u materinu? - rekao je tada Bora za 24sedam, dok je Baja ranije otkrio zašto voli da se druži sa Borom.

Bora Čorba, Bora Đorđević
foto: © ATA Images

- Voleo sam da se družim sa Borom Čorbom i Rođom Raičevićem. On je verovao u moj rad, čak sam mu i uradio pesmu. Igrali smo bilijar do besvesti. Nedostaju mi ta neka prošla vremena, sećam se svega. Ostalo mi je samo žao što nisam izdao knjigu. Ali nikad nije kasno – zaključio je Baja.

Bora grdio Baju

Đorđević je, s druge strane, otkrio jednom prilikom u emisiji “Balkan info” šta misli o svom kolegi, kako je počelo njihovo poznanstvo i zbog čega ga grdi.

Bora Đorđević
foto: Nebojša Mandić

Baja je jedno divno stvorenje. Mi smo se sreli dok on još nije bio poznat, a ja sam tad bio malo poznatiji. Slučajno smo išli vozom, presedanje je bilo negde u Vojvodini. Mi smo sedeli na stanici i on mi je pričao svoje pesme, ja njemu svoje. Video sam da je dečko talentovan, tu smo se upoznali, kasnije sarađivali. Naravno, volim Baju i uvek ga grdim, jer ne sme da pije, a voli da cirka. Ima jedan bubreg, ne sme da pije. Bajo, čuvaj bubreg – otkrio je tada roker.

Bonus video:

03:47

MALO KO ZNA DA JE BORA IMAO OVAJ DAR! Kum slavnog pesnika otkrio: Hteo je time da se bavi kao klinac, I DALJE ČUVAM TU USPOMENU

(Espreso/24sedam/N.M./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.