"Plenila je i opominjala nas da moramo biti bolji" Radoš Bajić dirnuo sve emotivnim rečima o pokojnoj Radi Đuričin
Radoš Bajić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

poslednji pozdrav

"Plenila je i opominjala nas da moramo biti bolji" Radoš Bajić dirnuo sve emotivnim rečima o pokojnoj Radi Đuričin

Glumica je jednu od poslednjih uloga ostvarila je u seriji "Selo gori, a bala se češća"

Objavljeno:

U Beogradu je danas preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP). Jednu od poslednjih uloga ostvarila je u seriji "Selo gori, a bala se češća".

- Plejadi večnih u "Selu gori" danas se u carstvu nebeskom pridružila i predivna Rada Đuričnin. Svojom dobrotom, toplinom, čovekoljuljem i osmehom - plenila je i opominjala nas da moramo biti bolji…

Ulogom Živke u "Selu gori" osvojila je srca milionske publike, a meni pričinila radost i čast što sam bio u prilici da sa njom sarađujem.

Počivaj u miru draga Rado.. - napisao je Radoš Bajić.

Ministar kulture Nikola Selaković uputio je danas telegram saučešća povodom smrti glumice Rade Đuričin. Selaković je u telegramu naveo da je danas težak dan za kulturu zbog odlaska još jednog velikog imena "naše umetničke scene", kao i da ga je pogodila vest o odlasku "divne, drage i uvek nasmejane Rade Đuričin velike dramske umetnice koja je obogatila i oplemenila našu glumačku pozornicu".

Rada Đuričin
foto: © ATA Images

"Impresivnom harizmom, raskošnim talentom i neverovatnom sposobnošću da radost kojom je plenila širi oko sebe, ostavila je neizbrisv trag u našem pozorištu, kinematografiji i našoj kulturi. Pamtićemo Radu ne samo po izvanrednim ulogama i tome što je davala sebe tokom interpretacije velikih književnih dela, već i kao jedinstvenu ličnost koja je do kraja živela i slavila život", naveo je Selaković.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Rade Đuričin, koja je, kako je naveo u telegramu, svojim talentom ostavila neizbrisiv trag, kako na srpskoj umetničkoj sceni, tako i u srcima publike. "Povodom smrti naše drage Rade Đuričin, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća. Njena posvećenost i doprinos umetnosti ostaće nezaboravni. Radin talenat i umeće da prenese emocije i dubinu likova koje je tumačila inspirisali su mnoge. Ostaće zapamćena i po harizmi i osmehu kojima je svima nama donosila radost i ulepšavala dane", ocenio je Dačić, a prenosi Beta.

Ivica Dačić
foto: Nemanja Nikolić

Glumac Branislav Lečić oprostio se od koleginice za koju kaže da mu je bila omiljena:

"Otišla je Rada Đuričin, uvek nasmejana i omiljena koleginica. Tvoj čarobni osmeh i divna duša rušili su sve prepreke. Pored nezaboravnih uloga koje si nam podarila, osmeh ostaje kao večni svedok tvoje prisutnosti.

Branislav Lečić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Čak i sada, kada zatvorim oči, vidim te kako utešno šalješ svoj čarobni osmeh, ublažavajući bol zbog tvog odlaska. Tvoj duh će zauvek ostati u našim srcima, a sećanje na tebe živeće kroz radost koju si nesebično delila s nama", poručio je Lečić u saopštenju za medije.

Bonus video:

00:12

Radoš Bajić dolazi na otvaranje Sava Centra

(Espreso/Kurir/Ljubomir Radanov/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.