Bora tvrdio da su Sloba i Mira hteli da ga ubiju: Ovaj skandal je tada uzdrmao domaću javnost, otkrio sve detalje
Bora Đorđević otkrio da su Slobodan Milošević i Mira Marković poručili njegovo ubistvo, Foto: EPA / Vladimir Dimitrijević, Damir Dervišagić

neverovatno

Bora tvrdio da su Sloba i Mira hteli da ga ubiju: Ovaj skandal je tada uzdrmao domaću javnost, otkrio sve detalje

Unajmili su čoveka da ubije Boru

Objavljeno:

Frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević je u neretko javno isticao da nije bio među simpatizerima nekadašnjeg predsednika Miloševića, a u prilog tome je napisao i brojne pesme među kojima je i "Baba Jula" koju je posvetio Miri Marković.

Zbog ove numere je, kako je Bora svojevremeno tvrdio u emisiji "Goli život", Milošević je unajmio čoveka da ga likvidira, te je grupa odavno ne peva na svojim koncertima.

Bora Čorba, Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić

U nameri da ga ubiju, Bora je pojasnio da je za to "unajmljen njegov prijatelj koji mu je, desetak godina kasnije sve priznao".

"Posle svega što sam radio, jedino odbijam da pevam pesmu 'Baba Jula', koja govori o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću, mada znam da su mog prijatelja angažovali da me rokne. On je vojni invalid kog je Udba angažovala da mi se približi i da me ubije. Tek posle deset godina mi je sve priznao. To nije jedini slučaj. Jedan čovek iz 'crvenih beretki' mi je u kafani rekao: 'Znaš da je trebalo da te roknem, ali nije mi se dalo, bio si mi simpatičan'", pričao je Đorđević u pomenutoj emisiji.

Pevač je rekao i da je Marko Milošević, sin pokojnog predsednika, navodno pobesneo kad je čuo pesmu Riblje čorbe u jednom klubu u Moskvi.

"Taj nam je jedini pretekao", rekao je tada Milošević, tvrdio je Bora Đorđević.

Bonus video:

00:44

ESPRESO: Ova kuca je član Policijske brigade i sarađuje sa konjima

(Espreso/Telegraf/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.