OVDE ĆE BITI SAHRANJEN BORA ČORBA: Oglasio se gradonačelnik
Bora Čorba, Foto: Dragan Kadić

smrt rokera

OVDE ĆE BITI SAHRANJEN BORA ČORBA: Oglasio se gradonačelnik

Čini se da je Bora Đorđević predosetio svoju smrt.

Objavljeno: 11:11h

Bora Đorđević biće sahranjen u rodnom gradu, potvrdio je gradonačelnik Čačka.

U oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu.

- Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen - izjavio je Milun Todorović.

On je dodao da će Čačak uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime Bore Đorđevića, kako je kazao: ,,Ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz njihovih sećanja".

1 / 5 Foto: Starsport©

Svoje misli i osećanja je pretočio u pesmu, koja je čini se bila oproštajna poruka Bore Čorbe.

Naime, Bora je u martu prošle godine održao koncert u rodnom Čačku, a publici se obratio recitovanjem svoje pesme „Dve gitare” u kojoj opisuje stanje u kome se nalazio pred kraj života.

Upesmi naveo je da bi voleo da bude sahranjen u svom rodnom Čačku, da li će mu se želja ostvariti ostaje nam da vidimo.

03:15

BORA ČORBA U KRITIČNOM STANJU! Novinar Kurira iz Ljubljane otkriva najnovije informacije iz bolnice gde je hospitalizovan roker

(Espreso/Alo/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.