Hrvatica burno reagovala na moguću zabranu Bijelog dugmeta pa žestoko potkačila Brenu: "Kad ona to radi onda je..."
Alka Vuica, Foto: Printskrin /Pink

odgovor

Hrvatica burno reagovala na moguću zabranu Bijelog dugmeta pa žestoko potkačila Brenu: "Kad ona to radi onda je..."

Na pomenutom koncertu bila je i hrvatska pevačica Alka Vuica koja je odmah iznela svoje viđenje situacije.

Objavljeno:

Koncert Bijelog dugmeta u Splitu postao je predmet osporavanja i to zbog pesme "Jugoslavijo na noge''. Naime, dok su izvodili numeru, na video bimu "vijorile"su se zastave bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Zbog ovoga je reagovao deo hrvatske javnosti, tačnije "Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije", koji je zahtevao reakciju "vezano za provokacije"

Na pomenutom koncertu bila je i hrvatska pevačica Alka Vuica koja je odmah iznela svoje viđenje situacije.

''Ne vidim ništa sporno u tome što je Bijelo dugme pevalo pesmu 'Pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo', na koncertu u Splitu, na koncertu u Puli, iako nakon koncerta u Puli nije bilo takvih reakcija. Smatram da je to jednostavno njihova pesma, pesma sa jakom antiratnom porukom, vrlo jasnom'', rekla je Alka, prenosi Dalmacija Danas.

Bijelo dugme
foto: Aleksandar Jovanović Cile

''U Puli su je mnogi pevali s puno emocija zato što znaju o čemu se radi. Živeli su u Jugoslaviji, Jugoslavija je deo naše prošlosti, ne možemo je izbrisati gumicom. Međutim, nije mi jasno zašto se ne pravi problem oko toga kada Lepa Brena peva pesmu ''Ja sam Jugoslovenka''. I svi mladi u hiljadama i hiljadama pevaju tu pesmu'', dodala je Alka.

Po komentarima na društvenim mrežama, čini se da je nekima više zasmetala zastava Jugoslavije, a ne toliko sama pesma.

''Pesma 'Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo' nastala je inspirisana rečima Branka Miljkovića, jednog od najvećih pesnika prošlog veka koji je rođen u Nišu, umro je i živeo u Zagrebu. Ona zaista ima jasnu antiratnu poruku, ona je pesma Bijelog dugmeta, pesma naše mladosti. Ne govori ništa loše i mislim da je potpuno normalno da ju je Bijelo dugme uvrstilo u repertoar''.

02:49

Alka Vuica o skandalu Bajage i Lukasa

(Espreso/mondo/Dalmacijadanas.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.