Hvala Srbijo, pustili ste me da glođem do koske: Čuveni Čkalja umro je u bedi, ovo su njegovi poslednji dani
Foto: Printscreen/domacifilmovi

SRAMOTA

Hvala Srbijo, pustili ste me da glođem do koske: Čuveni Čkalja umro je u bedi, ovo su njegovi poslednji dani

On je jednom prilikom dobio nagradu za životno delo "Car Konstantin", a tada je u govoru ogolio dušu

Objavljeno:

Proslavljeni glumac Miodrag Petrović Čkalja preminuo je pre 21 godinu u nemaštini.

Čkalja se s vremena na vreme žalio kako ga muči samoća. Napušten od kolega, gledajući kako mu prijatelji jedan po jedan umiru, Čkaljin čuveni osmeh počeo je da bledi.

On je jednom prilikom dobio nagradu za životno delo "Car Konstantin", a tada je u govoru ogolio dušu.

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se prvo svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se prvo svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek sa zakašnjenjem donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde - naveo je glumac na dodeli, par godina pred smrt.

Tad je izgovorio i rečenicu koja i dalje odzvanja u glava mnogih:

- Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske!

Njegova ljubavna priča sa suprugom Dragicom, mnogima je sinonim za pravu ljubav. Dragica je svojevremeno medijima otkrila da su sve komšije volele Čkalju.

"Za sve susede je bio atrakcija"

- Ponekad je utrčavao u najvećoj gužvi, ali s buketom u rukama. Posle tri meseca, Čkalja mi je doneo prsten. Kupio ga je za pedeset dinara kod "Gramaga". Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragoceniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u nameštenoj sobi u Nebojšinoj ulici. Od tada do danas selili smo se pet puta. Za svaki novi komšiluk Čkalja je predstavljao pravu atrakciju. U bilo koje vreme zvonili bi na vrata i tražili da ga vide, ili da im da autogram sa slikom - iskreno je u jednom intervju ispričala Dragica.

Čkalja je, podsetimo, rođen 1. aprila 1924. godine u tadašnjoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca. Radio je od 1946. do 2000. godine. Najpoznatija ostvarenja u kojima je glumio su "Ljubav na seoski način", "Kamiondžije", "Vruć vetar", "Orlovi rano lete", "Paja i Jare" i drugi.

Preminuo je 20. oktobra 2003. godine u 80. godini života.

01:28

MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam

(Espreso/Blic/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.