Godinu dana nije popila kap alkohola: Ava Karabatić za Espreso o borbi sa alkoholizmom, ovo joj je pomoglo
Ava Karabatić, Foto: Katarina Drajic/ATAImages

intervju

Godinu dana nije popila kap alkohola: Ava Karabatić za Espreso o borbi sa alkoholizmom, ovo joj je pomoglo

Ava je godinu dana trezna, a za naš portal je otkrila šta joj je sve pomoglo da tako i bude

Objavljeno: 08:10h
Ivana Radivojević

Starleta iz Hrvatske Ava Karabatić odlučila je pre godinu dana da promeni život iz korena, te je potražila stručnu pomoć u borbi sa alkoholizmom. Već godinu dana ova zanosna lepotica nije popila kap alkohola, a ovo to joj je sigurno i najbolja odluka u životu!

Ona se sada oglasila za Espreso gde je otkrila otkrila kako se oseća godinu nakon što je prestala da pije alkohol kao i koliko joj je ova borba teško pala.

- Odluka da prestanem da pijem alkohol došla je nakon što sam prepoznala negativan uticaj alkohola na moje zdravlje i dobrobit. Shvatila sam da me alkohol sprečava da postignem lične ciljeve i utiče na moje odnose sa drugima. Želela sam da preuzmem kontrolu nad svojim životom i donesem pozitivne promene - rekla je Ava za naš portal, a onda otkrila kako je njena okolina reagovala na njenu odluku:

Ava Karabatić je pre godinu dana prestala da pije alkohol
Ava Karabatić je pre godinu dana prestala da pije alkoholfoto: M. M./ATAImages

- Reakcije su uglavnom bile pozitivne. Moja porodica i bliski prijatelji su bili podrška i razumeli su koliko je ova odluka važna za mene. Naravno, bilo je i skeptičnih reakcija, ali doslednost i posvećenost u protekloj godini pokazali su da sam ozbiljna u svojoj nameri da ostanem trezna.

Ava nam je takođe otkrila i šta joj je najviše pomoglo da ostane dosledna svojoj odluci.

- Najviše mi je pomogla podrška stručnjaka i bliskih ljudi. Redovno sam posećivala terapeuta i učestvovala u grupama podrške, što mi je omogućilo da se nosim sa izazovima. Takođe, bavljenje muzikom i pisanje nastavka autobiografije pomogli su mi da se fokusiram na pozitivne aspekte života. Objavila sam pesmu "Fer igra" - rekla nam je starleta pa dodala:

Ispovest Ave Karabatić o prestanku konzumiranja alkohola
Ispovest Ave Karabatić o prestanku konzumiranja alkoholafoto: Katarina Drajic/ATAImages

- Nije bilo iskušenja jer sam svesna razloga zašto sam prestala piti i kako mi treznost donosi mnoge prednosti.

Na pitanje kako se prilagodila društvenim situacijama u kojima se obično pije alkohol, starleta je rekla:

- Priprema i jasna komunikacija su bili ključni. Uvek bih sa sobom imala bezalkoholne opcije i naučila sam reći "ne" bez osećaja krivice. Imam jaku autosugestiju, kao i u rijalitiju. Takođe, birala sam društva koja poštuju moju odluku i podržavaju moj novi način života - rekla je Karabatićeva, a onda otkrila da li je primetila promene nakon prestanka konzumiranja alkohola:

Ava nam je otkrila ko joj je bila najveća podrška
Ava nam je otkrila ko joj je bila najveća podrškafoto: M. M./ATAImages

- Da, primerila sam značajne promene. Imam više energije i mentalne jasnoće, što mi je omogućilo da se posvetim stvarima koje me istinski zanimaju. Više se bavim muzikom, pripremam mnogo projekta. Osećam se emocionalno stabilnijom i zadovoljnijom.

Upitali smo Avu i kako se oseća sada, a kako se osećala kada je pila.

- Osećam se jačom, zdravijom i srećnijom. Uravnotežen način života mi je doneo veću jasnoću uma, bolje samopouzdanje i dublje odnose sa ljudima oko mene. Sada bolje upravljam svakodnevnim izazovima i donosim svesne odluke koje pozitivno utiču na moj život.

Ava Karabatić je imala poruku za sve koji žele da prestanu da piju alkohol
Ava Karabatić je imala poruku za sve koji žele da prestanu da piju alkoholfoto: Katarina Drajic/ATAImages

Za sam kraj Ava je imala i poruku za sve one koji razmišljaju da prestanu da piju alkohol.

- Moj savet je da budu iskreni prema sebi i da traže podršku, bilo preko porodice, prijatelja ili stručnjaka. Promena može biti teška, ali je apsolutno moguća uz pravu podršku i motivaciju. Takođe, važno je imati strpljenja i biti blag prema sebi, jer je oporavak proces koji donosi mnoge blagodati.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

00:09

Espreso na festivalu Street Food u Berlinu

(Espreso/I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.