Andreja Pejić odrasla u Svilajncu, a svi je pamte kao muškarca: Danas je potpuno druga osoba i bavi se...
Foto: Printscreen Instagram/andrejapejic

ko se seća?

Andreja Pejić odrasla u Svilajncu, a svi je pamte kao muškarca: Danas je potpuno druga osoba i bavi se...

Andreja Pejić živi prilično drugačije nego pre

Objavljeno:

Sasvim sigurno se sećate Andreje Pejić, prvog transrodnog modela u svetu, koja se odvažila na ovaj korak u trenutku dok je čitava ta tema bila veliki tabu.

Andreja je prokrčila put brojnim trans kolegama i koleginicama u svetu modelinga, ali se sama praktično povukla iz istog. Ona se danas oprobava u novoj profesiji - glumi, ali i izgleda nešto drugačije nego pre!

Andreja Pejić živi prilično drugačije nego pre - ona se distancirala od šoubiznis industrije, iako je i dalje povremeno aktivna u tom svetu.

Ipak, sada uživa u nešto "običnijem" životu bez mnogo medijske pompe, a nedavno je na svom Instagram profilu podelila niz fotografija sa letovanja u Turskoj.

Na njima je vidno da se ova 32-godišnjakinja fizički znatno promenila od početka svoje karijere - sada ima mnogo dužu i tamniju kosu, ali je i nabacila par kilograma. Takođe, preferira opuštena, ležerna izdanja bez mnogo šminke, a čini se da uživa u životu i slobodi da se ponaša kako želi, bez pritiska javnosti. Na fotkama vidimo Andreju na plaži u društvu prijatelja, ali i u noćnom izlasku, a pohvalila se i zabavnim snimcima na kojima u zanosu pleše uz balkansku muziku.

Andreja Pejić - od modela do glumice

Inače, Andreja pokušava da se probije u svetu glume, a svoju filmsku avanturu otpočela je kada se 2022. pojavila u filmu "Daliland", biografskom ostvarenju o jednom od najvećih, ali i najekscentričnijih umetnika 20. veka Salvadoru Daliju, a kritika nije bila oduševljena istim. S druge strane, Pejić je osvojila simpatije kritičara svojim talenom i glumom; ona je u ostvarenju tumačila lik Amande Lir, gej ikone i androgene Dalijeve muze, za koju mnogi i dan danas veruju da je rođena kao muškarac.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram/andrejapejic

Ovaj model se za sada pojavio u nekoliko malih, nezavisnih ostvarenja poput trilera "The Other me" i komedije "Habit". "Daliland" je bio njen prvi film ozbiljne, A produkcije - dovoljno je reći da rame uz rame sa njom glumio i Ben Kingsli, koji je na velikom platnu "oživeo" upravo Dalija.

Inače, Andreja se nakon duge pauze od javnih događaja, prvi put na crvenom tepihu pojavila upravo na projekciji ovog filma na Torontu film festivalu. Tada je zablistala u vrlo interesantnom izdanju; izabrala je svilenu, svetloplavu haljinu midi dužine, a ponela ju je uz ni manje ni više nego opanke! Ova 32-godišnjakinja verovatno je želela da stavi u prvi plan svoje poreklo - rođena je u Tuzli, ali je tokom rata u BiH sa porodicom izbegla u Svilajnac. No, 2000. su trbuhom za kruhom otišli u Australiju, gde je Andreja i izgradila svetski poznato ime.

Podsetimo, Pejić je postao na neki način pionir transrodnog pokreta - rođen je kao muškarac, ali je promenio pol 2013. godine, ubrzo postavši najpoznatiji transrodni supermodel na svetu.

1 / 10 Foto: Print Screen Youtube/TODAY

Andreja je zaista prokrčila put svim onim transrodnim modelima koji će doći nakon nje - bila je prvi model tog tipa na naslovnici muškog magazina "GQ, ali i na naslovnici "Voga". Takođe je harala modnim pistama, ali čini se da je taj deo života iza nje - oprostila se od plave kose i glamuroznog imidža, a umesto luksuznih kampanja sada se posvetila društvenom aktivizmu.

Uglavnom je možemo videti na društvenim mrežama, na snimcima i fotografijama bez šminke i u opuštenim izdanjima, a na kojima iznosi svoje mišljenje o aktuelnim dešavanjima širom sveta - ratu u Ukrajini, pandemiji korona virusa, osnivaču Wikileaksa Džulijanu Asanžu, političkim previranjima, ugnjetavanju radničke klase, patriotizmu...

Ona je prilično otvorena i direktna, a ima pomalo kontroverzne stavove poput onih gde najavljuje "revoluciju koja će kapitalističku elitu i njihove sluge više srednje klase baciti na kolena"... Za sebe tvrdi da je "umetnica socijalističkih stavova".

Bonus video:

12:19

DA SU JOJ SKINULI JOJ GAĆE, SAZNALI BI ISTINU! Kikbokserka na ovu izjavu LGBT aktiviste obrusila: ŽENE PUSTITE GA DA POBEDI

(Espreso / Blic žena/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.