U penziju je odavno otišala, ali glumu ne napušta: Svoje navike nikada nije menjala, ovo je život Mire Banjac
Mira Banjac, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

sve zanima

U penziju je odavno otišala, ali glumu ne napušta: Svoje navike nikada nije menjala, ovo je život Mire Banjac

Omiljena glumica mnogih generacija rođena je 4. novembra 1929. u Erdeviku

Objavljeno:

Mira Banjac jedna od najvećih zvezda jugoslovenske i srpske kinematografije, na filmu se prvi put pojavila 1959. godine i od tada ne prestaje da snima.

Omiljena glumica mnogih generacija rođena je 4. novembra 1929. u Erdeviku. Uprkos poodmaklim godinama, pa i činjenici da joj je pre neku godinu zdravlje bilo narušeno, i dalje je vitalna i aktivna.

Rutine nikada nije menjala, a o tome je pričala za Hello!

Jedna je od najboljih naših glumica
Jedna je od najboljih naših glumicafoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Ranoranilac sam otkad pamtim. Nekako lakše rasporedim sebe u vremenu kad ustanem ranije. Ako okasnim, onda krenem da razmišljam šta me sve čeka od obaveza, pa vagam šta prvo da uradim. Treba rano ustati. Čovek je smireniji ujutru, a ima i dovoljno vremena da sve isplanira.

Iako je u penziju davno otišla, Mira Banjac od glume nije odustala. Poslednju u nizu uloga ostvarila je u kratkometražnom filmu Radivoja Bukvića „Još jedan dan”.

Igrala je u mnogim domaćim filmovima i serijama, ali i u velikom broju predstava
Igrala je u mnogim domaćim filmovima i serijama, ali i u velikom broju predstavafoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Priča je nadahnuta poslednjim danima života moje bake koja je imala dostojanstvo i u starosti, i nije htela poslednje dane da provede po bolničkim posteljama – rekao je glumac, kome je ovo bio rediteljski debi.

Film je imao premijeru na Palićkom filmskom festivalu, i to baš u sali koja nosi ime slavne glumice.

- Posebno mi je drago što imamo Miru Banjac, živu i zdravu u 94. godini, punu radosti, u njenoj sali gde publika doživljava i pozitivnu i negativnu emociju, što jeste cilj filma – izjavio je Raša Bukvić nakon projekcije, kojoj je prisustvovala i glumačka diva.

Iza sebe ima višedecenijsku karijeru
Iza sebe ima višedecenijsku karijerufoto: M.M./ATAImages

Mira Banjac, koja ide u susret 95. rođendanu, uprkos tome što vodi računa o zdravom režimu života i pravilnoj ishrani, od jednog poroka ne odustaje.

- Pušenje je navika od koje mi je teško da se odviknem, a pravo da vam kažem, nije baš ni da se trudim. Meni cigarete predstavljaju zadovoljstvo, a kako nemam zdravstvenih problema, ne kašljem, mislim da ćemo se i dalje ‘družiti’ - poručila je vitalna Sremica.

Bonus video:

02:29

ZORAN RADMILOVIĆ JE BIO MRGUD I ĆUTOLOG! Svetozar Cvetković ispričao smešnu anegdotu o velikom glumcu MIRA BANJAC GA JE ZVALA KLEN

(Espreso/Hello/Eva Čubrović/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.