Ivana je tada pokazala da njena majka nije samo sjajna glumica, već i domaćica: Evo kako Vera Čukić sprema kolače
Glumica, Foto: Printscreen/youtube/Sveštomipripada-Zvaničnikanal

predivno

Ivana je tada pokazala da njena majka nije samo sjajna glumica, već i domaćica: Evo kako Vera Čukić sprema kolače

Da je mamina kuhinja najslađa pokazala je svojevremeno glumica

Objavljeno:

Najslađa je mamina kuhinja. Mirisi koji dopiru iz te prostorije imaju posebnu moć – da nam okrepe dušu vraćajući nas u detinjstvo, da probude nostalgiju i podsete koliko je u životu važna zdrava i harmonična porodica.

Ne tako davno, Ivana Mihić je pratiocima na Instagramu predložila jedan poseban desert, čiji je autor njena majka, legenda našeg glumišta Vera Čukić.

Zbog velikog interesovanja koje je izazvao kolač moje majke, koji ovog puta niko osim mene nije jeo, ali javno potpisujem garanciju ukusa i kvaliteta, otkrivam vam recept”, napisala je glumica i priložila uputstvo.

“U prigodnu posudu sipati: 3 šoljice zejtina, 3 šoljice mleka, 3 šoljice šećera, 3 jaja, 7 šoljica brašna, kašičicu sode bikarbone, 5 izrendanih jabuka. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh srednje veličine.”

“Tri veće nektarine iseći na kriške u obliku polumeseca (ili kajsije, šljive, višnje...), pa ih poređati po smesi.”

“Ubacite u zagrejanu rernu na 200⁰C i pecite 35 do 40 minuta na 180⁰C. Kada se kolač ispeče i ohladi, pospite ga vanilin-šećerom, isecite na kocke i u slast pojedite", napisala je Ivana.

"Za posebno zadovoljstvo, kolač može da se posluži sa kuglom sladoleda od vanile, a tanjir ukrasi borovnicama. Prijatno!”

Recept Ivane Mihić za Verin kolač izazvao je veliko interesovanje, a fina poslastica svakako će biti praznik za sva čula tokom ovih toplih letnjih dana.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Hello/Katarina Milošević/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.