Srbija bruji o sukobu Bajića i Ristovskog, a ovog čoveka malo ko pominje: Ovako je on nekada govorio o kolegama
Foto: © ATA Images

evo o čemu se radi

Srbija bruji o sukobu Bajića i Ristovskog, a ovog čoveka malo ko pominje: Ovako je on nekada govorio o kolegama

Pre nekoliko dana objava Radoša Bajića privukla je mnogo pažnje

Objavljeno:

Radoš Bajić, koji će ove jeseni proslaviti 71. rođendan, autor je jedne od najgledanijih serija “Selo gori, a baba se češlja”. Tokom duge i bogate karijere snimio je na desetine uloga.

- Od 508 kandidata koji su 1972. godine želeli da postanu glumci primljeno je nas trinasetoro: Bogdan Diklić, Ljiljana Stjepanović, Lazar Ristovski, Zlata Petković... - prisetio se u jednom intervjuu priznati glumac.

Ovih dana, objavio je fotografiju iz studentskih dana, na kojoj je sa Lazarom Ristovskim, a reči koje su pratile objavu nisu bile previše pohvalne.

On iz Ravnog Sela, ja iz moje Medveđe. Hodamo i jedemo – šta se našlo. On grize jabuku, ja parče kifle, pa razmenjujemo kao braća. Sve to pre pola veka, na beogradskom asfaltu ispred Skupštine.”

Nas dvojica, čisti i mladi, i visoki kao jablanovi, studenti glume i najbolji drugovi. Noć, dan – bez prestanka, uvek i svuda zajedno. Vreme oskudnosti i siromaštva, ali i idilična priča o večnom zavetu, o drugarstvu, časti i poštenjeu,” naveo je Bajić koji je, između ostalog, poručio:

Pedeset godina kasnije sve je otišlo u prah i pepeo, u pohlepu i gramzivost, u bahatost i otklon od svake normalnosti. To više nije čovek kojeg sam poznavao, čijim uspesima sam se radovao, sa kojim sam delio snove i prelepu mladost.”

Na ove reči bivšeg prijatelja, Lazar je odgovorio kratko i jasno:

- Nemam komentar na te gluposti. Izvinite, do viđenja – rekao je za Telegraf.

Međutim, tu nije kraj priče. Dobri poznavaoci prilika u glumačkom svetu prisetili su se intervjua koji je Bogdan Diklić dao davne 1982. godine za TV Novosti.

Bogdan Diklić jednom je govorio o prijateljstvru sa Ristovskim i Bajićem
Bogdan Diklić jednom je govorio o prijateljstvru sa Ristovskim i Bajićemfoto: M.M./ATAImages

Na pitanje, ko su mu bili najbliži prijatelji sa klase, Bogdan Diklić je odgovorio:

- Intenzivno sam se družio sa Lazarom Ristovskim i Radošem Bajićem. Svako veče smo išli u pozorište. Odemo prvo u dragstor, kupimo salamu i hleba, večeramo uz put, putujući ka pozorištu, da li u autobusu, da li onako, i svake večeri smo gledali predstave. Mislim da je to bilo dragoceno. Mi jednostavno nismo imali kuću, nego nam je pozorište vršilo tu funkciju.

Međutim, već tada su se udaljili.

- Obradujemo se jedan drugome kad se sretnemo, ali se nešto ne družimo. To je valjda i normalno – zaključio je uvaženi glumac.

Bonus video:

02:16

RADOŠ BAJIĆ OTKRIO U SCENIRANJU! Evo koji domaći glumci su odbili uloge u kultnoj seriji Selo gori, a baba se češlja

(Espreso/Hello/Milan Petrović/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.