Nekada ih bilo sramota, a sada se grebu za svadbe: Klubovi pukli pa su se naši pevači okrenuli ovom poslu
Foto: Alibi Productions / Alamy / Profimedia

KO BI REKAO?

Nekada ih bilo sramota, a sada se grebu za svadbe: Klubovi pukli pa su se naši pevači okrenuli ovom poslu

Sve se promenilo na tržištu.

Objavljeno:

U kratkom periodu tržište za pevače se poprilično promenilo. Oni pevači koji su uložili prava bogatstva na nove albume, više ne mogu da računaju da će im klubovi plaćati ogromne honorare kao pre.

Tačnije, klubovi, naročito u dijaspori, su se udružili i zatvorili su vrata za naše pevačice i pevače. Prosto, gazde klubova više ne žele da dozvoljavaju da ih pevači i menadžeri ucenjuju i da im nameću cene, koje pevačice i pevači ne mogu da opravdaju zaradom klubova za veče kada oni nastupaju.

Sve je manje klubova koji žele "zvezdama" da plaćaju više desetina hiljada evra za jedno veče, a ti pevači si sada u panici. Jer veliki novac su uložili u svoje albume, i to albume koji bi trebalo baš da prođu kod publike u klubovima, a za te pevače u klubovima ima sve manje mesta, saznaje Espreso.

Klub, Diskoteka
foto: Alibi Productions / Alamy / Profimedia

A problem je i to što u regionu nikada ne mogu da očekuju tolike honorare koje su nekada dobijali za nastupe u dijaspori.

Zbog svega toga su oni pevači, koji su ranije izbegavali da pevaju na privatnim veseljima ili su pevali, ali su to krili ili su izbegavali da objavljuju na društvenim mrežama kako ih gosti kite novčanicama na svadbama i veseljima, odjednom su počeli baš oni da dele fotografije i snimke na kojima im je bakšiš u rukama.

I ne samo to, već i sada je sve više onih pevača koji ciljano snimaju pesme baš da bi pogodili ukus publike za privatna veselja. Ali ni publika, naročito oni koji organizuju romska veselja širom Evrope, ne prihvataju lako one pevače koji su do juče odbijali da pevaju kod njih, a sada snimaju pesme kako bi se baš kod njih "uvalili".

Bonus video:

31:48

CENTRALNI DNEVIK 19.07.2024

(Espreso / Milen Vesović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.