ZBOG NJENE LEPOTE SU JUGOSLOVENI BILI NA KOLENIMA: Danas ima 85 godina i u potpunoj je ilegali, a malo ko zna...
Foto: Print Screen Youtube/Karolina Mellen

ko se seća?

ZBOG NJENE LEPOTE SU JUGOSLOVENI BILI NA KOLENIMA: Danas ima 85 godina i u potpunoj je ilegali, a malo ko zna...

Njena životna priča je jako zanimljiva

Objavljeno: 12:21h

Ova zanosna dama je jedna od omiljenih jugoslovenskih glumica svih vremena. Iako je danas slabo viđamo, njena ćerka zna da nas obraduje kada objavi njenu fotografiju na Instagramu.

Vera Čukić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica prepoznatljiva po ulogama u filmovima „Ko puca i otvoriće mu se“ i „I Bog stvori kafansku pevačicu“. Znate je i po ulogama u serijama „Samci“, „Zaboravljeni“, „Gore dole“, „Moj rođak sa sela“ i drugima.

Ova dama je rođena 16. decembra 1938. godine u Beogradu i ima 85 godina.

Iz braka sa pokojnim scenaristom i piscem Gordanom Mihićem ima ćerku Ivanu koja je takođe glumica.

Ivana i Vera su se nakon smrti Gordana preselile iz grada u selo, što je prava retkost u današnje vreme. Daleko od centra grada su nastavile život u seoskoj idili, a sudeći po Ivaninom Instagram nalogu, uživaju mnogo više nego u gradu.

KARIJERA U POZORIŠTU

Uporedo s uspešnom filmskom i televizijskom karijerom, Čukićeva je gradila jednako uspešnu pozorišnu karijeru.

Na početku je uglavnom glumila u „Ateljeu 212“, a potom je postala deo ansambla Narodnog pozorišta. Igrala je u predstavama „Razmena“, „Koktel“, „Zli dusi“, „Maska“, „Ko se boji Virdžinije Vulf“ i drugima.

DETINJSTVO I PORODICA

Sa roditeljima i dve godine mlađim bratom Vladimirom se zbog očevog posla vrlo često selila pa su 2 godine su živeli u Nišu, 2 u Valjevu, a godinu i po dana u Kragujevcu.

Deda, Ivan Čukić je iz plemena Vasojevići i bio je načelnik Beranskog sreza, iako bogoslov.

Baba po ocu, Darinka je bila prva školovana učiteljica u Crnoj Gori.

1 / 7 Foto: Dragana Udovičić

LJUBAV DO SMRTI

Hrvatski mediji su tokom Festivala u Puli 1968. godine objavili da je u vezi sa mladim scenaristom i rediteljem Gordanom Mihićem.

Mnoge su oduševljavali energijom kojom su zračili kada su zajedno, a oni su se već 1969. godine venčali, da bi sledeće godine dobili ćerku Ivanu Mihić.

Posle Goranove smrti, Vera se povukla i iz grada i živi usamljeničkim životom.

Gordan Mihić
Gordan Mihićfoto: Aleksandar Jovanović Cile

− Udaljena sam četrdesetak kilometara od grada. U predivnom sam kraju, u kući koju smo Gordan i ja, a kasnije i naša ćerka Ivana, izgradili. To traje pedeset godina i toliko sam sa Gordanom bila životni drug. Održavam tu našu kuću, trudim se da bude u dobrom stanju, trudim se oko moje Ivane i onih koje volim. Više i ne pišem. Posle dve knjige koje sam objavila, počela sam da pišem i treću, napisala sam tridesetak stranica i onda prestala. Ponele su me druge stvari – izjavila je Čukićeva za “Gloriu”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima

Bonus video:

00:37

ivan marinkovic cepa Jelenine fotografije

(Espreso / M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.