"TO JE MOJ ROD, KAD POMISLIM KROZ ŠTA PROLAZI..." Jugoslovenska diva o Đokoviću i porodici, njene reči seku kao mač
Foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

malo ko zna

"TO JE MOJ ROD, KAD POMISLIM KROZ ŠTA PROLAZI..." Jugoslovenska diva o Đokoviću i porodici, njene reči seku kao mač

Bila je surovo iskrena

Objavljeno:

Tanja Bošković, gostujući u emisijI, iskazala je divljenje prema Novaku Đokoviću, koji joj mnogo znači u teškim trenucima.

"To je moj rod, smatram ga i bratom. Neko na koga mogu da se oslonim kada mi je teško, u smislu, pomislim samo kroz šta sve prolazi svakoga dana, zbog tih tri ili pet sati provedenih na terenu. Ne samo on, nego i njegova cela porodica, a i ja kao tetka. Sve sam pratila, budila sam se u razna doba i budiću se. Imam veliko poštovanje i obožavanje za to šta on radi" - rekla je Tanja Bošković u emisiji "Kec na jedanaest" i dodaje:

Tanja Bošković
Tanja Boškovićfoto: Milos Tesic/ATAImages

"To što on radi nije samo sport, već lekcije iz morala, hrabrosti, lekcije iz toga da David i Golijat mogu da izađu iz borbe jedan sa drugim i da neće uvek pobediti snaga. Već će u većini slučajeva pobediti velika pamet i hrabrost. Hrabrost je jedna od ljudskih osobina kojoj se veoma divim, i kojoj se trudim da služim. To što pred svom ovom decom, on kaže svoje mišljenje i svoj ugao gledanja, a pritom upotrebi ista sredstva koja mu se upućaju sa strana koji nisu navijači, odnosno ljudi koji preziru suštinu sporta. Radi se o času hrabrosti i odvažnosti" - dodala je oduševljeno i objasnila da to što je Novak pred decom uradio na terenu za svako poštovanje:

1 / 11 Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

"Njega deca najbolje poznaju. Ono što je najbolje je to što se tata kod kuće i na terenu ne razlikuje u toj vertikali. Dostojanstvo svoje, svog naroda i svoje porodice branite u svakom trenutku i nemate pravo da pristanete na manje od onoga što jeste. Dostojanstven čovek ste pred decom i u teškim i u lakim trenucima. Oni su ovoga puta videli kako se jedan dobar i čestit čovek pružio otpor, iako je većina bila protiv njega hiljadu puta, ali je on dao važnu lekciju njima. Ovo je bilo odvažno i važno, jer je poslednjih deset godina trpeo razna ponižavanja. On je jedan izuzetan čovek. Majka treba da drži jedan orden na duši, kakva su joj deca."

Bonus video:

17:36

DA LI SU OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE POD PRITISKOM PRIZNALI ZLOČIN? Stručnjaci izrazili sumnju: Ovo se ne uklapa

(Espreso/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.