CELA JUGA GA JE OBOŽAVALA, A ON JE CELOG ŽIVOTA VOLEO NJU: Ova DAMA je supruga LEGENDARNOG jugoslovenskog sportiste
Foto: stefankapicic/Instagram

njihova priča

CELA JUGA GA JE OBOŽAVALA, A ON JE CELOG ŽIVOTA VOLEO NJU: Ova DAMA je supruga LEGENDARNOG jugoslovenskog sportiste

Supruga košarkaške legende u bivšoj Jugoslaviji bila je velika zvezda i simbol lepote

Objavljeno:

Košarkaška legenda Dragan Kapičić napustio nas je u 76. godini života i za sobom ostavio suprugu i dva sina.

Dok je jedan od Kapičićevih naslednika Stefan godinama unazad poznat javnosti kao uspešan glumac, o njegovom bratu Filipu malo se zna.

Supruga i majka Draganove dece Slobodanka Beba Žugić u bivšoj Jugoslaviji bila je velika zvezda i simbol lepote, a onda se povukla iz javnog života.

Dragan Kapičić rođen u Beogradu kao sin šefa državne bezbednosti SFRJ Jova Kapičića, od rane mladosti pokazivao je neverovatan talenat za košarku.

Dugi niz godina bio je veran dresu košarkaškog kluba Crvena zvezda, a igrao je i za nemački Keln.

Nebrojeno puta ponosno je na terenu predstavljao reprezentaciju nekadašnje Jugoslavije i time svoje ime zapisao u istoriju najdražeg sporta zemlje koja više ne postoji.

Mada je svoje srce nesebično ostavljao na terenu, nikome ga za života nije poklonio – osim jednoj posebnoj ženi.

Slobodanka Beba Žugić bila je jugoslovenska glumica, voljena zbog svog talenta i čuvena po jedinstvenoj lepoti.

Diplomirala je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, a glumila je u nekim od kultnih ostvarenja kao što je hit televizijska serija "Otpisani".

Prvi susret lepe Bebe i slavnog sportiste dogodio se na jednom letovanju, a Kapičić je tada bio u vezi sa drugom devojkom. Drugi put sreli su se u jugoslovenskoj prestonici i taj trenutak bio je sudbonosan.

– Ne znam, nikada nisam bio zavodnik. U stvari, nikada prvi nisam ni prilazio ženama, jedini način da uđem u komunikaciju s nekom devojkom bio je da ona meni priđe – započeo je Dragan priču o susretu sa suprugom.

Sa mojom ženom Bebom bilo je drugačije. U vreme apsolutne popularnosti, poslao sam joj poruku po jednom drugu, ali nije reagovala kako sam očekivao. Nije imala pojma ko sam, jer je nijedan sport nije zanimao. Posle nekoliko meseci, ipak mi je prišla. Bilo je to 1969, i od tada više nikada se nismo rastali – dodao je svojevremeno Kapičić za Novosti.

Na to koliko je njihova ljubav bila jaka ukazuje činjenica da je Beba zauvek napustila svoju karijeru kako bi se posvetila porodičnom životu sa jednim od najuspešnijih košarkaša tog vremena.

– Ona je napustila glumačku karijeru i angažman u Ateljeu da bi bila sa mnom u Zagrebu gde nikoga nije poznavala. Tamo sam služio vojsku, teško sam to podneo. Od prvih dana naše veze toliko je bila uz mene i imala potrebu za mnom, da mi to i danas znači gotovo abnormalno - kao smisao celog života – istakao je jednom prilikom slavni sportista.

Dragan i Beba u braku su dobili dva sina: Stefana i Filipa. Stefan Kapičić poznati je glumac koji već godinama živi i radi "preko okeana" gde gradi svoju holivudsku karijeru.

Hrvatskom manekenkom Ivanom Horvat oženjen je od 2017. godine i zajedno imaju dva sina. Mada stanuju u Los Anđelesu, poznati glumac sa suprugom i decom, kad god im se ukaže prilika, posećuje svoju primarnu porodicu u Beogradu.

Za razliku od poznatog brata Filip Kapičić ne bavi se javnim poslom i svoj privatni život skriva od radoznalih očiju javnosti.

Braća Kapičić u priči svojih roditelja imaju zvezdu vodilju i uzor kako prava ljubav koja sa godinama ne bledi treba da izgleda.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/E.S/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.