U BEOGRAD DOŠAO SA JEDNOM KESOM I NOĆI PROVODIO U PARKU: Decenijama se ovo NIJE ZNALO, a sada je sve PRIZNAO
Mirko Kodić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

iskren

U BEOGRAD DOŠAO SA JEDNOM KESOM I NOĆI PROVODIO U PARKU: Decenijama se ovo NIJE ZNALO, a sada je sve PRIZNAO

Kodić iza sebe ima dugu i uspešnu karijeru

Objavljeno:

Mirko Kodić, jedan od najpoznatijih naših harmonikaša, prošle godine zadobio je najteži životni udarac - izgubio je sina Aleksandra, koji je preminuo u snu u 30. godini.

A iza ovog vrsnog instrumentaliste, koji je tokom višedecenijske uspešne karijere sarađivao sa najvećim imenima domaće estrade, krije se neverovatna života priča.

Kada se činilo da se više ništa značajno ne može desiti u muzičkom svetu krajem sedamdesetih godina prošlog veka, pojavio se, sada već čuveni harmonikaš, Mirko Kodić!

Muzičar je govorio o početku karijere
Muzičar je govorio o početku karijerefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Iako je noći provodio bez krova nad glavom, nije odustao od svog sna - da postane najbolji. Godine su bile potrebne da se izbori za svoje mesto na estradi, a kada se pročulo za njegovo ime, ljudi nisu pitali za cenu njegovog angažmana, pisao je svojevremeno Stil.

Jedan je od najboljih naših harmonikaša
Jedan je od najboljih naših harmonikašafoto: Zorana Mandic/ATAImages

Prvu noć u Beogradu prespavao je u parku.

- Kada sam prvi dan došao u Beograd, imao sam jednu najlonsku kesu, jednu košulju, kiflu i jogurt. I imao sam harmoniku. Nisam imao gde da spavam to veče. Od svih parkova u Beogradu ja sam te noći prespavao u parku pored Skupštine. Posle sam bio jedini harmonikaš koji sam svirao unutra same Skupštine - ispričao je Kodić pre televizijskim kamerama pre izvesnog vremena.

Kodić je sarađivao sa mnogim pevačima
Kodić je sarađivao sa mnogim pevačimafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Muzičar sebe nikada nije video kao zvezdu.

- Tad i nije bila reč zvezda. Sad samo čuješ – ja sam zvezda, a on ne zna gde je levo, a gde desno. Sudbina me spasla. A spazio me moj kum Boki Milošević. Kad sam snimio tu malu ploču, on se slučajno zadesio u studiju. On me pitao da li sam slobodan prekosutra da dođem u jednu TV emisiju da odsviram nešto. Tad se sviralo uživo. Ja uživo svirao 15 minuta i sutradan sve novine pisale o tome. Posle toga prvi koji me je zvao je bio moj kum Šaban Šaulić. Te 32 godine sam bio njegov lični harmonikaš - rekao je Kodić.

Bonus video:

02:03

POLAKO SHVATAM DA JE TO MORALO DA SE DESI! Mirko Kodić emotivno za Kurir o smrti svoga sina Aleksandra: Jako mi je teško

(Espreso/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.