KO SE SEĆA OLIVERA STOILJKOVIĆA? Posle 22 godine ga PONOVO VIDIMO: Espreso došao do ZVEZDE DEVEDESETIH
Oliver Stoiljković, Foto: Youtube

ESPRESO NA LICU MESTA

KO SE SEĆA OLIVERA STOILJKOVIĆA? Posle 22 godine ga PONOVO VIDIMO: Espreso došao do ZVEZDE DEVEDESETIH

Oliver je rešio da se vrati na muzičku scenu novim albumom čijoj promociji je prisustvovala i ekipa Espresa

Objavljeno:

Izvođač koji je definitivno obeležio domaću dens scenu je Oliver Stoiljković uz čije pesme i danas mnogi đuskaju i evociraju uspomene.

Proslavio se devedesetih, izdao četiri studijska albuma, punio klubove a onda se iznenada povukao iz javnosti.

Za razliku od mnogih zvezda devedesetih, nije promenio profesiju i nastavio je da nastupa sa svojim bendom po beogradskim klubovima.

Nakon 22 godine rešio je da se vrati na muzičku scenu novim albumom "Otkucaji" čijoj promociji je prisustvovala i ekipa našeg portala.

- Novi album ima 14 pesama i jednu unplugged verziju. Prijatelj DJ je napravio remiks za pesmu "Pogledaj me sad" sa starog albuma. Većina pesama je u pop rok fazonu. Međutim, pesma za koju smo uradili spot, u kom se pojavljujem u radnom odelu, urađena je u tom nekom novijem aranžmanu. Ja sam više pop-rok pevač i da kažem, eto, možda kraj devedesetih, kaže pevač za Espreso.

Oliver Stoiljković
Oliver Stoiljkovićfoto: Espreso

Oliver ističe da je više od 10 godina radio na novom albumu, a jedna od pesama zauzima posebno mesto u njegovom srcu i albumu jer je posvećena majci.

- Pesma "Mama" je napisana pre 22 godine i ponovo sam je prearanžirao i stavio na album. Ta pesma je posebna, ona je posvećena mojoj majci. Kada je 2002. godine izašao moj četvrti album "Lavina", majka mi vrlo brzo umire. Nakon toga nisam imao volje ni elana da to izguram kako treba, samo sam se posvetio svirkama i zato je toliko duga pauza. Ima mnogo faktora... Kako to život namesti, prosto, pucneš prstima i već su prošle 22 godine, naveo je Stoiljković i dodao da su se mnogi rasplakali kada su prvi put čuli pesmu "Mama":

- Vrlo emotivna pesma i meni jako draga. Generalno, smatram da je ceo album dobar. Problem je što danas moraš nešto da preslušaš više puta. Sve je postalo instant. Moje su pesme po tri, četiri minuta a danas postoje pesme od minut i po.

Oliver kaže da su se trendovi promenili, kao i ljudi i da je trebalo imati samopouzdanja nakon toliko duge pauze izdati album.

- Hiperprodukcija je bila i u moje vreme, e sad, šta je ovo, ne znam ni kako da nazovem. To je megahiperprodukcija. Recimo, moja pesma "Izbrisaću tragove" se "vrti" već 25 godina na radiju. Za mene je to pravi uspeh, ističe Stoiljković za Espreso.

1 / 6 Foto: Espreso

Inače, Oliver je jedan od najpoznatijih klupskih pevača u prestonici, a njegovi nastupi su vrlo posećeni.

Sarađivao je sa mnogim poznatim imenima srpske muzičke scene i poznat je po tome što pravi odličnu atmosferu na svirkama.

Bonus video:

00:40

ČLAN GRUPE TAP 011 ŠOKIRAO: Goca Tržan danima ima upalu pluća, najverovatnije je KORONA, a i Ivana leži bolesna (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Pripremila M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.