"PRIČA SPADA VIŠE U FOLKLOR KLASIČNOG SRPSKOG HUMORA" Posle Bajagine priče, oglasili se muzičari iz OVE ZEMLJE
Momčilo Bajagić Bajaga, Foto: Zorana Mandic/ATAImages

pogledajte

"PRIČA SPADA VIŠE U FOLKLOR KLASIČNOG SRPSKOG HUMORA" Posle Bajagine priče, oglasili se muzičari iz OVE ZEMLJE

Nakon Bajaginih reči oglasila se slovenačka grupa

Objavljeno:

Momčilo Bajagić Bajaga je u podkastu “Agelast” Galeba Nikačevića ispričao da je svojevremeno svirao sa Ramštajnom na jednom festivalu u Sloveniji, a potom ispriačo i “anegdotu”, kako je tada Ramštajn tražio da se upozna sa svojim idolima, grupom Lajbah, ali oni to, navodno, nisu želeli.

Potom je, ispričao je Bajaga, dve godine kasnije Laibch želeo da bude predgrupa na turneji već etabliranog Ramštajna, ali ih je nemački bend odbio.

Ovim povodom, ekskluzivno za Headliner, oglasila se legendarna slovenačka grupa saopštenjem koje prenosimo u celosti:

“S obzirom na to, da je izjava Momčila Bajagića Bajage o Ramštajnu u Lajbahu postala viralna, možda je ipak higijenski da se na nju odzovemo. Sa Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umetnik, sreli smo se jednom u Beogradu, u SKC. Bilo je to bilo povodom našeg koncerta 1997 godine, kada je stavio svoje ime u obranu Laibacha, jer je naš nastup u srpskome glavnom gradu (Hala sportova 14. novembar) tada skoro bio zabranjen.

Ramštajn
foto: Petar Aleksić

No, priča, koju sada širi, spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja. Istina je samo to, da su Rammstein na početku bili veliki Laibach fanovi i da su kod Laibacha pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmerenost. A da bi se Laibach ikada nudio Rammsteinu kao predgrupa, to nikako ne drži. Laibach je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku devedesetih izrazili želju, da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe Rammstein inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su nas oni hteli lično spoznati. Članovi Rammsteina su obično redlovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji su Rammstein nastupili samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa – i još mnogo – toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota ‘tamo negde’ na granici Austrije i Italije”, saopštio je Lajbah.

Bonus video:

02:07

Bajaga u avg sljedeće godine pravi koncert na hipodromu, povodom 40 god karijere

(Espreso/Headliner/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.