"KO ĆE DA BRANI SINOVE, AKO NE JA" Miloš Bojanić nikad ISKRENIJE o danima na RATIŠTU, otkrio NEPOZNATE DETALJE
Miloš Bojanić, Foto: Dragan Kadić

PRISEĆANJE

"KO ĆE DA BRANI SINOVE, AKO NE JA" Miloš Bojanić nikad ISKRENIJE o danima na RATIŠTU, otkrio NEPOZNATE DETALJE

Kao neko ko ima sinove, dosta imovine, pomislio je - ko će to da brani, ako ne on

Objavljeno:

Pevač Miloš Bojanić se jednom prilikom prisetio dana koje je proveo na ratištu, u okviru izvesnog intervjua 1996. godine. Tada, između ostalog, zapitao se i zašto bi ikome smetalo što je on kao deo estrade stao uz svoj narod u borbi za slobodu i jedinstvo.

Bio je spreman i pušku da uzme u ruke, ali je preovladalo mišljenje da je kao pevač korisniji. Svakako, prošao je kroz brojne kritične situacije, ali se dobro držao.

„Ko će to da brani, ako ne ja?"

Miloš Bojanić o ratištu
Miloš Bojanić o ratištufoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Imam dva sina i dosta imovine. Pomislio sam: „Ko će to da brani, ako neću ja?" U vreme Vijetnamskog rata najveće zvezde američkog šou-biznisa su išle da podižu moral agresorskim američkim vojnicima. Zašto bi nekom smetalo onda što sam stao uz svoj narod u teškoj borbi za slobodu i jedinstvo? Bio sam spreman i da pušku uzmem u ruke, ali je prevladalo mišljenje da sam korisniji kao pevač. Pokretao sam i brojne humanitarne akcije koje je novosadska televizija direktno prenosila. Cigarete i hranu sam nosio i delio borcima od Šida do Belog Manastira. Bilo je mnogo kritičnih situacija za ta četiri meseca koliko sam proveo na ratištu - rekao je Bojanić, pa onda dodao:

- Bio sam rodoljub koji se našao pri ruci svom narodu kad je trebalo.

Ispovest Miloša Bojanića
Ispovest Miloša Bojanićafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Ni tu se, međutim, nije zaustavljao.

„Zato moramo da čuvamo ovo što imamo!"

- Mislim da mir nema alternativu. Ni moje angažovanje u ratu nisam povezivao sa politikom. Ne možemo mi obični ljudi da nagađamo i kalkulišemo šta bi bilo, da je bilo. Takva je sudbina nas Srba. Pošto nisam političar, ne bih ulazio u detalje. Šest puta sam obišao svet i uverio se koliko nas ne vole. Zato moramo da čuvamo ovo što imamo. Moje je da uradim što je do mene, a za dalje ne odgovaram. Što reče jedan čovek: „Da smo svi očistili sneg ispred svoje kuće, svima zajedno bi bilo dobro" - kazao je pevač, prenose mediji pisanje „Sveta".

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/24sedam/Milica Gudžilić Prenela: I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.