Ovaj slučaj nema kraja: Harvi Vajnstin optužen za tri dodatna se*sualna zločina
Foto: POOL / Getty images / Profimedia

strašno

Ovaj slučaj nema kraja: Harvi Vajnstin optužen za tri dodatna se*sualna zločina

Tužioci su velikoj poroti predočili dokaze o tri dodatne optužbe protiv holivudskog producenta

Objavljeno: 11:19h

Osramoćeni filmski mogul Harvi Vajnstin optužen je za dodatne optužbe za seksualne zločine uoči ponovjenog suđenja u Njujorku, saopštili su tužioci Menhetna na saslušanju u četvrtak. Optužnica će ostati pod pečatom do suđenja koje je zakazano za 18. septembar.

Harvi Vajnstin trenutno se oporavlja od hitne operacije srca kojoj je podvrgnut u ponedeljak u bolnici na Menhetnu, pa nije bio prisutan na saslušanju u četvrtak.

Harvi Vajnstin
Harvi Vajnstinfoto: Andrew Kelly / UPI / Profimedia

Tužioci su velikoj poroti predočili dokaze o tri dodatne optužbe protiv holivudskog producenta, a iste datiraju iz sredine 2000-ih. Tužioci su tražili da se Vajnstinu ponovo sudi nakon što je Apelacioni sud ranije ove godine odbacio osuđujuću presudu za silovanje i seksualni napad iz 2020. godine.

Ostaje da se vidi da li će nove optužbe biti uključene u ponovljeno suđenje, kako se nadaju tužioci, ili će se na sudu voditi kao poseban predmet, prenosi "Guardian".

Harvi Vajnstin trenutno se oporavlja od hitne operacije srca
Harvi Vajnstin trenutno se oporavlja od hitne operacije srcafoto: POOL / Getty images / Profimedia

Nove optužbe dolaze nakon što su tužioci u Velikoj Britaniji prošle nedelje objavili da više neće raditi na optužbama za seksualni napad protiv Vajnstina, koji je bio najistaknutiji negativac pokreta #MeToo iz 2017. godine, kada su žene masovno počele da izlaze u javnost sa izjavama o njegovom upitnom ponašanju.

Sam Harvi, suosnivač filmske i televizijske producentske kuće "Miramax", dugo je tvrdio da je svaka seksualna aktivnost bila sporazumna.

Bonus video:

10:29

PROGLAŠENJE OKUPACIJE ZNAČILO BI POVRATAK SUVERENITETA NAD KOSOVOM! Stručnjaci upozoravaju na rizike ovog poteza za Srbiju

(Espreso / Blic žena/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.