Ko je "kraljica ketamina" koja je poslovala sa glumcem? Nakon njegove iznenadne smrti pojavile se šok informacije
Metju Paeri, Foto: EPA PHOTO/EPA/OLAF KRAAK

crna udovica

Ko je "kraljica ketamina" koja je poslovala sa glumcem? Nakon njegove iznenadne smrti pojavile se šok informacije

One je snabdevala ketamin iz svog 'skladišta' najmanje od 2019. gde je navodno pakovala i distriburirala drogu

Objavljeno:

Jasveen Sangha (41) poznata kao "kraljica ketamina Los Anđelesa", jedna je od pet uhapšenih osoba zbog umešanosti u zaveru oko distribucije ketamina od kojeg je zvezda serije "Prijatelji" Metju Peri preminuo u oktobru 2023.

U optužnici se navodi da je Sangha prodala drogu 24. oktobra 2023. godine, samo 4 dana pre nego što je Metju Peri pronađen mrtav 28. oktobra u hidromasažnoj kadi, u svojoj vili u Pacifik Palisejdsu, elitnom rezidencijalnom kvartu Los Anđelesa, koja se sada prodaje za basnoslovnu cifru, što možete videti ovde.

Prema tužiocima, Sangha je snabdevala ketamin iz svog 'skladišta' najmanje od 2019. gde je navodno pakovala i distriburirala drogu.

Poznata kao „Ketaminska kraljica“, navodni diler droge Jasveen Sangha jedna je od pet osoba koje su optužene i uhapšene u četvrtak zbog snabdevanja ketaminom Metjuu Periju.

Suočava se sa 9 optužbi

Sangha se suočava sa devet optužbi, uključujući zaveru za distribuciju ketamina i distribuciju ketamina što je rezultiralo smrću slavnog glumca 28. oktobra 2023.

"Optuženi, uključujući doktore medicine i glumčevog asistenta, „iskoristili su probleme zavisnosti Perija da bi se obogatili“, rekao je američki tužilac Martin Estrada u saopštenju.

Peri, koji je javno raspravljao o svojim problemima sa zavisnošću, bio je podvrgnut terapiji infuzijom ketamina za anksioznost i depresiju u vreme svoje smrti, prema izveštaju Guardiana.

Ketamin je inače anestetik koji je u Americi naveden kao halucinogen.

Ko je Jasveen Sangha?

Medijski izveštaji sugerišu da je Sangha vodila raskošan način života koji je često delila na društvenim mrežama.

„Rečeno je da se gospođa Sangha povezivala sa slavnim ličnostima i da je bila u njihovom društvu, a jedan od njenih prijatelja je za Daily Mail rekao da je prisustvovala dodelama Zlatnih globusa i Oskara“, navodi se u izveštaju BBC.

Jedan od ostalih osumnjičenih i optuženih za Perijevu smrt, Erik Fleming, navodno je u optužnici rekao da Sangha "posluje samo s vrhunskim i slavnim osobama".

Manje od dve nedelje nakon Perijeve smrti, ona je 8. novembra 2023. objavila fotografije na Instagramu na kojima je viđena kako uživa na putovanju u Japanu.

U februaru ove godine, objavila je fotografije dok je bila na bekstvu u Meksiku, prenosi IndianExpress.

„Sangha je objavila fotke na kojima se sunča pored luksuznog bazena i gleda na plažu, ispijajući koktele. Takođe je pozirala za nekoliko glamuroznih fotografija, uključujući i jednu s pištoljem koji puca lažnim novčanicama u dolarima“, navodi se u izveštaju Independenta.

Međutim, u međuvremenu Sangha je zaključala svoj Instagram nalog.

The Independent izveštava da je „izgleda da je uživala u raskošnim odmorima i skakanju po klubovima u Los Anđelesu sa prijateljima,“ i da fotografije objavljene na nalogu društvenih mreža pokazuju da putuje u Japan 8. novembra , 2023, manje od dve nedelje nakon što je glumac preminuo.

Koje su optužbe protiv Sanghe?

Tužioci su tvrdili da je Sangina distribucija ketamina 24. oktobra 2023. dovela do Perijeve smrti. Na konferenciji za novinare u četvrtak američki državni advokat Martin Estrada opisao je njen dom kao trgovinu za prodaju droge.

Ona je optužena da je glumcu prodala 50 bočica droge za oko 11.000 dolara.

Kada su vlasti nedavno izvršile raciju u njenoj kući, pronašle su više od 80 bočica ketamina zajedno sa hiljadama pilula koje su uključivale metamfetamin, kokain i ksanaks.

1 / 7 Foto: EPA EMILIO FLORES

Povezana i sa još jednom smrću od droge

Pored Metjua Perija, Sangha je povezana sa još jednom smrću od droge.

„U avgustu 2019. Sanga je navodno prodala ketamin Kodiju Mekloriju (38) u nekoliko sati pre nego što je umro od predoziranja“, navodi se u izveštaju Independenta. Uprkos njegovoj smrti, Sangha je nastavila da prodaje ketamin iz svog doma u Los Anđelesu.

Kada je Meklorijev rođak javio Sanghi da ga je njen ketamin ubio, ona je navodno pretražila na Googleu: "Može li ketamin da bude naveden kao uzrok smrti?"

Otkrivena je kriminalna mreža

Da podsetimo, osim "kraljice ketamina", uhvaćeni su i dr Salvador Plasensija (42), dr Mark Čavez (54), te Perijevi lični asistenti Erik Fleming (54) i Keni Ivamasa (59) koji je priznao da je ubrizgao glumcu smrtonosnu dozu keratina.

BBC izveštava da je istraga otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su lek isporučivali Periju, te da su iskoristili njegove probleme sa zavisnošću.

Bonus video:

04:04

SRPSKI GLUMAC DIREKTNO IZ NJUJORKA: MOGUĆE JE DA ĆE TRAMP VLADATI IZ ZATVORA! Bio sam član porote, znam kako to izgleda

(Espreso/Žena Blic/Aleksandra Isailović/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.