Zašto svi bruje o ovoj ženi? Pojavila se na Olimpijadi i sve zabezeknula: Čak ni Makron nije ostao imun na nju
Foto: Abd Rabbo Ammar/ABACA / Abaca Press / Profimedia

pariz gori

Zašto svi bruje o ovoj ženi? Pojavila se na Olimpijadi i sve zabezeknula: Čak ni Makron nije ostao imun na nju

Njen nastup je sve "razbucao"

Objavljeno: 18:43h

Sjajan nastup i još sjajnija pojava Aje Nakamure, francuske pop pevačice, u svetlucavoj zlatnoj odeći tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, zaintrigirala je mnoge. Zvezda koja vlada francuskim top listama izvela je svoja dva hita - "Pookie" i "Djadja" i kao treću "For Me Formidable" legendarnog Šarla Aznavura.

Njen nastup na Pont des Arts, mostu koji je neizostavna turistička atrakcija Pariza, pratio je orkestar Francuske garde.

Nakon toga o Aji Nakamuri su se raspisali svi; od uglednog Washington Posta pa sve do manjih lokalnih medija, iako je Aja svojom popularnošću već prešla granice Francuske. Ipak njeno ime i lik nije postalo toliko poznato da bi je baš znali svi, što će se bez sumnje promeniti nakon ovih Olimpijskih igara.

Aja Nakamura
foto: Abd Rabbo Ammar/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nakamura, intrigantna 29-godišnjakinja rođena je u Maliju i najstarija je od petero braće i sestara u porodici griota, zapadnoafričkih pripovedača. S porodicom je kao dete emigrirala u Francusku i odrasla u predgrađu Pariza, piše Washington Post.

Zahtev za francusko državljanstvo podnela je tek kao odrasla osoba i dobila ga je 2021. Danas je jedna je od najpopularnijih francuskih umetnica: nagrađivana pevačica poznata po mešanju afro stila i R&B-a s tekstovima prožetim slengom. Ima čak pet pesama broj 1 u Francuskoj, uključujući "Djadju" iz 2018., koja joj je donela međunarodni uspeh.

Uz francuske muzičke nagrade, prikupila je više nominacija za najbolju međunarodnu izvođačicu na BET Awardsu, a svojim video spotovima "zaradila" je gotovo četiri milijarde pregleda na YouTubeu.

Aja Nakamura
foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ipak, ta priča o uspehu imigrrantkinje koja je stigla u Francusku u potrazi za boljim životom sa svojom porodicom iz države u zapadnoj Africi, nije se dopala svima. Kako su prenosili francuski mediji, neke krajnje desničarske organizacije u Evropi na rasističkoj osnovi vređale su Nakamuru uoči njenog nastupa i obrušile se na odluku organizatora da joj dopuste da predstavlja Francusku na Olimpijskim igrama.

Francuski predsednik Emanuel Makron uzvratio je kako se pevačica obraća dobrom broju francuskih sugrađana i kako misli da je apsolutno na pravom, i te kako zasluženom mestu na ceremoniji, navodi The Guardian.

Inače, njeno umetničko ime inspirisano je Hirom Nakamurom, likom iz NBC-jeve dramske serije "Heroji".

Bonus video:

15:19

POPODNEVNI DNEVNIK 27.07.2024.

(Espreso / Jutarnji/ Blic žena/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.