Ko je Ksenija Lukić? Voditeljka zaludela Australijance izgledom: Boginja lepote ponosna na poreklo, prava bomba
Foto: KIPO, GUGR / Backgrid Australia / Profimedia

BIOGRAFIJA

Ko je Ksenija Lukić? Voditeljka zaludela Australijance izgledom: Boginja lepote ponosna na poreklo, prava bomba

Ksenija Lukić je posvećena supruga i majka dvoje dece, ali i popularna voditeljka koja je ponosna na svoje korene.

Objavljeno: 10:34h

Ksenija Lukić je australijska voditeljka i model srpskog porekla. Ona je televizijska zvezda Sidneja, karijeru gradi na čuvenom australijskom kanalu E, a na svoje srpsko poreklo je i te kako ponosna.

Ksenija Lukić uspešno vodi emisiju “E! News” i jedna je od omiljenih voditeljki u Australiji, najpoznatija po intervjuisanju poznatih ličnosti.

Kada se svetla reflektora ugase, Ksenija Lukić je posvećena supruga i majka dvoje dece.

Ko je Ksenija Lukić?

Ksenija Lukić je rođena 12. februara 1990. u Australiji. Njeni baba i deda po ocu su Srbi iz Like, koji su emigrirali u Australiju 1961. godine, kada je Ksenijin tata, Nikola, imao godinu dana.

Ima dva brata - tri godine starijeg Simeona, i pet godina mlađeg Aleksandra.

Iz Jugoslavije preko Britanije do Australije.

Zanimljivo je da su njeni roditelji prvi put sreli tokom igranja srpskog kola u Lesteru u Velikoj Britaniji.

"Tata je upoznao mamu Olgu 1978. godine, kada je njegova srpska plesna grupa otišla u Brizbejn da nastupa. Tada su pobegli iz Londona, dobili dvoje dece, a zatim otputovali u Australiju. Tata još ima kartu za brod", rekla je jednom prilikom Ksenija.

Ona sa ponosom priča o svojim roditeljima.

"Tata je šarmantan i strastven. Mama je više introvertna. Najbolji prijatelj mog oca oženio se maminom sestrom. Svi smo blisko povezani", ispričala je svojevremeno Ksenija.

Njen otac je pomogao u izgradnji pravoslavne crkve u Inglesideu

Kako dalje navodi, očeva porodica se nastanila na severnim plažama Sidneja, gde je on pohađao srednju školu Pittvater. Zanimljivo je da je Ksenijin otac učestvovao u izgadnji pravoslavne crkve u Australiji.

"U svojim ranim dvadesetim, tata je pomogao u izgradnji Srpske pravoslavne crkve u obližnjem Inglesideu u kojoj sam se venčala. Moj tata je oduvek bio veoma uključen u crkvu: radio je kao blagajnik i organizovao prikupljanje sredstava. To je bio sastavni deo našeg vaspitanja", otkrila je jednom prilikom.

Ponosna je na srpsko poreklo

Ksenija Lukić sa ponosom ističe da je poreklom iz Srbije.

Njen otac je pomogao u izgradnji pravoslavne crkve
Njen otac je pomogao u izgradnji pravoslavne crkvefoto: KIPO, GUGR / Backgrid Australia / Profimedia

"Znamo mnogo o našem srpskom nasleđu jer je otac uvek težio da se poveže sa našim porodičnim korenima. Moje srpsko nasleđe i kultura su veliki deo mene, iako nisam tamo rođena. Kada putujem u Srbiju, uvek imam osećaj povezanosti; sjajno je pričati srpski sa meštanima i porodicom. To je bio i naš prvi jezik koji smo pričali kod kuće. Tata se pobrinuo da znamo koliko je važno da nastavimo da govorimo srpski jezik", ističe ona.

“Mislim da mi je gramatika malo slabija, ali snalazim se. Moji mali bratanci, koji su sada četvrta generacija, takođe uče srpski. Veliki deo osećanja je povezan sa mojim korenima i daću sve od sebe da tome naučim i svoju decu", dodala je.

Rano je ušla u svet modelinga

Ksenija Lukić je prvi susret sa modelingom imala odmah po završetku srednje škole.

"Potpisala sam ugovor za agenciju Chic Management-om i radila sa puno radno vreme godinu dana", prisetila se jednom prilikom Ksenija svojih modnih početaka.

Ksenija Lukić je odrastala na severnim plažama, a diplomirala je umetnost na SCECGS Redlands Univerzitet u Sidneju.

Obožava srpsku hranu i srpsko kolo

.“Mama pravi najbolju pitu sa sirom. Takođe volim sarmu, ćevape i, naravno, rakiju! Dolazila sam više puta u Srbiju, kao i moj muž koji je Australijanac i veoma mu se sviđa. Kada sam u Beogradu, volim da odem u Skadarliju, da se šetam Kalemegdanom i da leti odem na Adu”, kaže Ksenija.

"Dosta svog detinjstva sam provela igrajući folklor folklor i išla u crkvu. Volim srpsko kolo, počela sam da igram sa tri godine”, dodala je.

Suprug joj je bio prvi dečko

Ksenija Lukić je udata za Dan Braga, sa kojim ima dvoje dece. Venčali su se u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Inglsajdu, a kako je jednom izjavila venčao ih je njen teča, sveštenik Rade Radan.

Muž joj je bio i prvi dečko, a otkrila je kako se dogodio sudbonosni susret.

"Kasno sam procvetala i nisam izlazila u srednjoj školi. Upoznao sam ga 2008. godine kada sam jedne noći izašla sa svojim drugaricama i ugledala Dena preko puta sobe u hotelu".

Suprug joj je bio prvi dečko
Suprug joj je bio prvi dečkofoto: GUGR, KIPO / Backgrid Australia / Profimedia

"Mislila sam da je zgodan. Gledali smo se sat vremena, ali nije mi prišao. Na kraju sam prišla ja njemu da se predstavim i dala mu svoj broj telefona. Poslao mi je poruku sledećeg dana i otišli ​​smo na nekoliko sastanaka", prisetila je Ksenija kako je srela ljubav svog života.

Kako je dalje navela, imali su pauze u vezi i tokom te pauze je izlazila sa još par momaka, ali nijedna romansa nije bila ozbiljna.

"To me je nateralo da shvatim koliko je on divan. Kada je moj muž prvi put upoznao moju porodicu, tati je trebalo 12 meseci da se složi sa njim. Tata je bio veoma hladan i strog. Sada se opustio", kaže ona.

Obožava srpsku hranu i srpsko kolo
Obožava srpsku hranu i srpsko kolofoto: JOCH / Backgrid Australia / Profimedia

Za svog supruga Australijanca kaže da je neverovatan čovek - inteligentan i introvertniji od nje. Advokat je po struci.

"Oduvek sam želela da se udam i zasnujem porodicu. Tradicionalna sam vaspitana. Takođe sam veoma majčinski nastrojena- to proizilazi iz igre sa svojim mlađim bratom kada je bila dete. Porodica je za mene uvek bila iznad svega u mom životu", zaključila je Ksenija.

Bonus video:

07:08

KOLIKO JE ZNAČAJNA POSETA ŠOLCA SRBIJI? Miletić: Nadam se da će fokus biti na ekonomskom jačanju, a ne na političkim pritiscima

(Espreso/Blic žena/Prenela:M.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.