DEZERT
ORIGINALNIJI RECEPT ZA BOSANSKE HURMAŠICE OD OVOG NEĆETE NAĆI: Ovako su to spremale VRSNE DOMAĆICE (RECEPT)
Sastojci: 2 jaja, 2 šolje šećera, 2 šolje ulja, brašna po potrebi...
Sastojci: 2 jaja, 2 šolje šećera, 2 šolje ulja, brašna po potrebi...
Agda: 9 šolja šećera, 11 šolja vode, 1 limun.
Priprema:
1- Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od tijesta oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suhu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
2. Za to vrijeme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i promiješa dobro kašikom da se šećer istopi. Dodati sok od jednog limuna.
(Espreso / Kuharica.Avaz.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!