PREUKUSNA POSLASTICA
OVE BAKLAVE SE IZDVAJAJU PO JEDNOJ VRSTI ČOKOLADE, TO VAM NE BI PALO NA PAMET: Sočnije NIKADA NISTE PROBALI! RECEPT
Probajte, nećete se pokajati
Jedna od najpopularnijih poslastica je definitivno baklava. Nekima preslatka, nekima takva baš taman, baklava je slatkiš koji definitivno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Ukoliko poželite da iznenadite svoje ukućane jednim pravim ukusnim specijalitetom, ovo je pravi izbor za vas. Ono što je posebno izdvaja od ostalih baklava, jeste tajni sastojak u vidu bele čokolade.
Potrebno je:
gotove kore
2 jaja
200 gr ml. keksa
100 gr ml. oraha
100 gr bele čokolade
50 ml maslinovog ulja
300 gr šećera
100 ml. vode
1/2 limuna
1 vanilin šećer
Priprema:
U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati keks i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu. Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru, malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil, pa uviti u male rolmice. Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem, iseći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pečenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se.
Zaista jedna od vrhunskih, probajte obavezno...
(Espreso / Srbija Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!