OVE BAKLAVE SE IZDVAJAJU PO JEDNOJ VRSTI ČOKOLADE, TO VAM NE BI PALO NA PAMET: Sočnije NIKADA NISTE PROBALI! RECEPT
Baklava, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREUKUSNA POSLASTICA

OVE BAKLAVE SE IZDVAJAJU PO JEDNOJ VRSTI ČOKOLADE, TO VAM NE BI PALO NA PAMET: Sočnije NIKADA NISTE PROBALI! RECEPT

Probajte, nećete se pokajati

Objavljeno: 22:42h

Jedna od najpopularnijih poslastica je definitivno baklava. Nekima preslatka, nekima takva baš taman, baklava je slatkiš koji definitivno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube

Ukoliko poželite da iznenadite svoje ukućane jednim pravim ukusnim specijalitetom, ovo je pravi izbor za vas. Ono što je posebno izdvaja od ostalih baklava, jeste tajni sastojak u vidu bele čokolade.

Potrebno je:

gotove kore

2 jaja

200 gr ml. keksa

100 gr ml. oraha

100 gr bele čokolade

50 ml maslinovog ulja

300 gr šećera

100 ml. vode

1/2 limuna

1 vanilin šećer

Baklava
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati keks i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu. Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru, malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil, pa uviti u male rolmice. Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem, iseći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pečenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se.

Zaista jedna od vrhunskih, probajte obavezno...

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.