KULINARSTVO
MIMOZA SALATA ĆE BITI DODATNO UKUSNIJA AKO U NJU DODATE OVO: Odmah ćete ZABORAVITI NA KLASIČNU, bolja je i od RUSKE
Nastavite istim redosledom, pa završite rendanim žumancima i ukrasite seckanim orasima
Mimoza salata je toliko jednostavna za pripremu da od nje ne beže ni žene kojima je dan kratak za sve poslovne obaveze. Uz samo jedan dodatak njen dobro poznat ukus postaje još bogatiji.
Sastojci - Količina
jaja, tvrdo kuvana - 5 komada
krompir, srednje veličine - 4 komada
kačkavalj - 300 g
šunka - 300 g
kisela pavlaka - 2 čaše
majonez - 250 ml
orasi - 200 g
so po ukusu
biber po ukusu
peršun, sušeni kašika
Kako pripremiti
Krompir skuvajte u ljusci i kad se prohladi narendajte ga na krupno rende. Skuvajte i jaja, oljuštite i narendajte 3 jajeta i dva belanceta, a žumanca ostavite za ukrašavanje. Pomešajte pavlaku i majonez sa biberom i sušenim ili svežim, seckanim peršunom . Kačkavalj narendajte, a šunku isecite na što sitnije kockice ili je grubo sameljite u blenderu. Orahe krupno sameljite. Na dno činije stavite preliv od majoneza i pavlake, odozgo stavite sloj rendanog krompira, posolite ga pospite sa malo krupno mlevenih oraha i premažite prelivom. Stavite sloj šunke, orahe i prekrijte tankim slojem preliva. Sad stavite sloj rendanih jaja, posolite, pospite orasima i stavite preliv. Preko narendajte kačkavalj, pospite orahe i stavite sloj preliva. Nastavite istim redosledom, pa završite rendanim žumancima i ukrasite seckanim orasima.
(Espreso / Super recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!