ITALIJANSKI KUVAR OTKRIO KAKO IDE PRAVI RECEPT ZA KARBONARU: Svi grešite u 1 STVARI, a tajna je BAŠ U OVOME
Karbonara, Foto: Printscreen/Youtube/JAMIE OLIVER

NJAMIIII

ITALIJANSKI KUVAR OTKRIO KAKO IDE PRAVI RECEPT ZA KARBONARU: Svi grešite u 1 STVARI, a tajna je BAŠ U OVOME

Tiganj fizički sklonite sa ringle, pa onda mešajte, inače ćete dobiti lepljivu, grudvastu smesu

Objavljeno:

Karbonara je klasik italijanske kuhinje koji naprosto obožavamo. Tako se jednostavno spremaju, ali nekako svi imaju svoje male tajne, a i često se spore koje zaista namirnice idu u karbonaru.

Evo šta kaže izvorni recept: potrebni su vam pančeta, maslinovo ulje, dva jaja, parmezan, biber i naravno, špagete.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kako da napravite najbolju karbonaru?

Karbonara je jelo sa kratkim spiskom namirnica i sprema se izuzetno lako, ali postoji jedna činjenica, da bi bila savršena ne trpi greške. Ako ne želiš za ručak da jedeš kajganu sa špagetama, pomno prati odabrani recept i zadrži koncentraciju. Ovo su osnovni koraci.

Jaja sobne temperature

Ako ne želite grudvice u sosu, jaja izvadite iz frižidera pre pripreme bar 30 minuta.

Tajna je u mešanju

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/QUICKKKITCHEN

Žumance je zvezda karbobare zato i mala količina belanceta može da napravi problem. Žumanca snažno imešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Pazite na temperaturu

Ovde najveći broj ljudi greši. Ne bi trebalo da mešate testeninu i umak iznad ringle jer ćete prekuvati testeninu. Tiganj fizički sklonite sa ringle, pa onda mešajte, inače ćete dobiti lepljivu, grudvastu smesu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ovo je recept slavnog italijanskog kuvara Antonija Karlućija:

Sastojci:

220 g špageta

25 g pančete seckane na kockice

2 kašike maslinovog ulja

2 jaja

50 g parmezana

biber

Priprema: Skuvaj testeninu u velikoj šerpi. U međuvremenu zagrej ulje u tiganju i prži pančetu nekoliko minuta, dok komadići ne postanu hrskavi. U velikoj posudi lagano umuti jaja s sirom i biberom. Kada je testenina gotova, ocedi je i dodaj je u tiganj s četom i dobro promešaj. Skloni sa šporeta i ostavi da se malo ohladi. Zatim dodaj smjesu jaja i sira. Sve dobro promešaj i odmah posluži. Prijatno!

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.