DŽEJMI OLIVER PORUČUJE: Sramota je da OVO DO SAD NISTE RADILI U KUHINJI
Gordon Remzi, Foto: Profimedia

probajte

DŽEJMI OLIVER PORUČUJE: Sramota je da OVO DO SAD NISTE RADILI U KUHINJI

Za pire krompir uvek kuvajte krompir sa korom i oljuštite ga dok je još vruć

Objavljeno: 14:49h

Iskustvo i znanje su važni za sve veštine, pa i za kulinarske, a da biste napravili jelo "prste da poližeš", trebalo bi da imate i talenta za eksperimentisanje sa začinima i namirnicama i da neprestano usavršavate tehnike u pripremanju jela.

Poznati kuvari koji su širom planete postali poznati kuvajući pred kamerama, poput Džejmija Olivera, Najdžele Losom, Gordona Remzija, podelili su neke cake od kojih možete početi da ispravljate greške u kuhinji.

Najdžela Losom

Kad god kuvate sa folijom, uverite se da sjajna strana nije do jela. Mat strana bolje izoluje toplotu - dok sjajna strana treba da bude okrenuta ka spolja.

Za pire krompir uvek kuvajte krompir sa korom i oljuštite ga dok je još vruć. Kora štiti krompir da ne upije vodu u kojoj se kuva.

Premažite medom, konjakom ili sokom od šipka meso pre pečenja da biste dobili hrskavu koricu.

Džejmi Oliver

Da biste znali kada je piletina pečena, probušite je viljuškom ili oštrim nožem. Ako ispušta bistrožute sokove, pečena je.

Mleveno meso će biti ukusnije ako u njega izrendate malo crnog luka ili krompira.

1 / 3 Foto: Profimedia

Da biste sprečili prskanje ulja dok nešto pržite, sipajte malo soli u tiganj sa još hladnim uljem.

Gordon Remzi

Ako želite da jelo ima blagu aromu belog luka, ali ne želite da ga stavljate u jelo, premažite ceo tiganj jednim čenom.

Da svinjsko meso ne bi bilo tvrdo, posolite ga tek na kraju pečenja. Dodajte malo sirćeta u vodu u kojoj se kuva pirinač jer će se mnogo brže skuvati.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.