NJIHOVA PRIPREMA
NEMCI NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN SPREMAJU KROMPIR SALATU: Od naše se MNOGO RAZLIKUJE, a ne jedu je UZ OVO! RECEPT
Kad budu mlaki pomešajte s pripremljenim dresingom
Svi odlično znamo onu verziju krompir salate koja se sprema sa uljem, sirčetom i crnim lukom, ali je ova na nemački način ukusnija i bolja. Nemci ovu salatu ne jedu uz ribu, već uz bečku šniclu, kobasice...
Potrebno:
2 kg krompira (žutog i starijeg)
2 glavice luka
30 ml alkoholnog sirćeta
1 kašika dižon senfa
1 kašika šećera
200 g majoneza
2 grančice svežeg kopra, sitno naseckano
so
biber
Priprema:
U dosta slane vode stavite krompir u kori koju ste pre toga dobro oprali. Skuvajte ga. Sve ostale sastojke dobro promešajte, posolite i pobiberite.
Kuvani krompir ogulite i isecite na osmine tako da dobijete oblik kocki. Kad budu mlaki pomešajte s pripremljenim dresingom. Ohladite.
(Espreso / Noizz Food)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!