JEDNOSTAVAN RECEPT ZA FRANCUSKO PECIVO: Možete ga puniti čime god želite!
Ilustracija, Foto: Profimedia

recept

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA FRANCUSKO PECIVO: Možete ga puniti čime god želite!

U Francuska peciva možete staviti i fil koji god želite

Objavljeno:

Francuska peciva su veoma popularna ne samo zato što su ukusna. Pre svega, njihovapriprema je vrlo jednostavna i brza.

Ako ne želite da se mučite sa pripremom lisnatog testa, samo ga kupite u marketu!

U Francuska peciva možete staviti i fil koji god želite.

Ako ne želite da se mučite sa pripremom lisnatog testa, samo ga kupite u marketu!

U Francuska peciva možete staviti i fil koji god želite. Čokolada , voće, krem sir , a možda i još nešto suvo... Ona će ispuniti očekivanja najvećih gurmana , a nećete ceo dan provesti u kuhinji pripremajući ih.

U jesen je dobro koristiti sezonsko voće. Mađarske šljive su savršen odabir za francuske kolače. Unutra možete staviti i breskve ili belu čokoladu.

Sastojci:

1 paket gotovog lisnatog testa

20 mađarskih šljiva

4 kašike šećera

cimet

1 žumance

Priprema:

Odmrznite testo, položite ga ravno, isecite na 40 pravougaonika. Pravougaonik treba da bude nešto veći od šljive.

Šljive operite, prepolovite, uklonite koštice. Umutite žumance sa 1 kašikom vode. Svaki komad testa premažite žumancem, pospite cimetom i šećerom, pa na njega stavite po pola šljive (kožom nagore). Pa ih uvijte u kiflicu.

Stavite peciva sa šljivama na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Sa belom čokoladom

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

pločica bele čokolade

Priprema:

Odmrznite lisnato testo, stavite na ravnu površinu, isecite na jednake kvadrate. Izlomite čokoladu na kockice.

Stavite kocku čokolade na svaki kvadrat. Savijte uglove testa prema unutra i zalepite ih zajedno. Pecite lisnate kolačiće sa belom čokoladom na 200 stepeni 18 minuta.

Prijatno!

... Ona će ispuniti očekivanja najvećih gurmana , a nećete ceo dan provesti u kuhinji pripremajući ih.

U jesen je dobro koristiti sezonsko voće. Mađarske šljive su savršen odabir za francuske kolače. Unutra možete staviti i breskve ili belu čokoladu.

Sastojci:

1 paket gotovog lisnatog testa

20 mađarskih šljiva

4 kašike šećera

cimet

1 žumance

Priprema:

Odmrznite testo, položite ga ravno, isecite na 40 pravougaonika. Pravougaonik treba da bude nešto veći od šljive.

Šljive operite, prepolovite, uklonite koštice. Umutite žumance sa 1 kašikom vode. Svaki komad testa premažite žumancem, pospite cimetom i šećerom, pa na njega stavite po pola šljive (kožom nagore). Pa ih uvijte u kiflicu.

Stavite peciva sa šljivama na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Sa belom čokoladom

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

pločica bele čokolade

Priprema:

Odmrznite lisnato testo, stavite na ravnu površinu, isecite na jednake kvadrate. Izlomite čokoladu na kockice.

Stavite kocku čokolade na svaki kvadrat. Savijte uglove testa prema unutra i zalepite ih zajedno. Pecite lisnate kolačiće sa belom čokoladom na 200 stepeni 18 minuta.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.