RECEPT
JUNEĆI RIBIĆ NA KAJMAKU: Stari kafanski specijalitet kao savršen nedeljni ručak
Sva jela spremljena od ribića ćete pamtiti zbog neodoljivog ukusa, a meso će se doslovno lepiti za prste.
Kada poželite da spremite ručak koji ostavlja bez daha, spremite baš ovaj.
Sva jela spremljena od ribića ćete pamtiti zbog neodoljivog ukusa, a meso će se doslovno lepiti za prste.
Jednostavan za pripremu, a raskošnog izgleda, lagan za stomak, a fantastičnog ukusa.
Priču upotpunite domaćom belom čorbom, a zasladite se rafaelo čizkejkom koji je savršen spoj kokosa i bele čokolade.
Za specijalne prilike ovo će biti bez premca, idealan obrok, uz čašu vina sa vama dragim ljudima.
Sastojci:
1 kg junećeg ribića
glavica crnog luka
2 šargarepe
1 veza peršuna
4 kašike brašna
2 čena belog luka
4 velika krompira
vegeta, so, biber
200 g kajmaka, ako želite dodajte i više
Priprema:
Meso operite hladnom vodom i prosušite ubrusom ili pamučnom krpom. Isecite ga na krupnije komade.
U veći lonac staviti meso, šargarepu i luk da se kuva. Kada je meso skoro gotovo dodati krompir isečen na krupne komade.
U drugoj šerpi na malo ulja propržiti kratko 2 čena belog luka, dodati tri kašike brašna. U to lagano dodavati vodu iz lonca u kom se kuva meso.Kuvati na blagoj temperaturi desetak minuta.
Staviti začine po ukusu, vegeta, so, biber.
U vatrostalnu posudu, pekač ili pleh poređati kuvano meso i krompir. Preliti bešamel sosom i peći 30 minuta na 180 stepeni.
Bon appetit!
(Espreso/24sedam/Sanja homemade cooking)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!