PREDLOG
KROFNE STE NAVIKLI DA JEDETE U SLATKOJ VARIJANTI, ALI I SLANE ĆE VAS ODUŠEVITI: Napunite ih FETA SIROM (RECEPT)
Pecite ih sa obe strane dok lepo ne porumene
Iako se krofne uglavnom prave u slatkoj varijanti, punjene džemom ili čokoladom, slana varijanta sa feta sirom će vas takođe oduševiti. Slane krofne sa feta sirom sjajmo idu u kombinaciji sa ajvarom i suhomesnastim proizvodima. Idealne su za pravi porodični doručak uz domaći jogurt ili kiselo mleko.
1 kg brašna
3 jajeta
450 g feta sira
200 ml ulja
180 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml vode
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica sećera
1 kašika suvog kvasca
Priprema:
U činiji prvo izmutite tečne sastojke, jaja, jogurt, ulje, mleko i vodu, pa dodajte šećer, so, prašak za pecivo i sir, a onda dodajte brašno i zamesite testo. Ostavite ga sa strane da odstoji dok testo ne naraste. Na radnu površinu pospite malo brašna, stavite testo i razvijte ga oklagijom, pa čašom vadite krugove. U dublji tiganj ili šerpu sipajte ulje, pa svaki krug pažljivo spuštajte. Pecite ih sa obe strane dok lepo ne porumene.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!