NJAMIII
ZA OVU TAJNU HRSKAVOG KROMPIRA RETKO KO ZNA: Spolja HRSKAV, a iznutra MEKAN, što pre ga SPREMITE
Krompir rasporediti tako da krompir da se ne dodiruju jedan drugog
Stalno ćete ga praviti.
Nezaobilazan prilog uz svako jelo je krompir, u svakom obliku.
Pečen, kuvan, pržen – volimo ga koliko god bio (ne)zdrav. Mi vam donosimo recept kako da ga pripremite na malo zdraviji način, a da pritom ukus bude kao da je pržen, pa i bolje.
Potrebno je:
500 gr krompira 1 kašičica slatke paprike malo čilija 2 kašike kukuruznog brašna 1 kašika hlebnog brašna 1 kašičica belog luka granula pola kašičice bibera 1 kašičica suvog začina malo timijana seckan peršun suvi maslinovo ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na tanje kriške. U činiju sipati oba brašna, dodati paprike, belog luka, biber,začin,timijen,peršun i sve izmešati.
Sipati krompir u veći najlonsku kesu i sipati začin preko, zatvoriti i dobro izmešati okrećući naopako i tresti krompr da začin se zalepi na krompir. Tepsiju obložiti pek papirom i premazati uljem.
Krompir rasporediti tako da krompir da se ne dodiruju jedan drugog.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!