ZA OVU TAJNU HRSKAVOG KROMPIRA RETKO KO ZNA: Spolja HRSKAV, a iznutra MEKAN, što pre ga SPREMITE
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

NJAMIII

ZA OVU TAJNU HRSKAVOG KROMPIRA RETKO KO ZNA: Spolja HRSKAV, a iznutra MEKAN, što pre ga SPREMITE

Krompir rasporediti tako da krompir da se ne dodiruju jedan drugog

Objavljeno:

Stalno ćete ga praviti.

Nezaobilazan prilog uz svako jelo je krompir, u svakom obliku.

Pečen, kuvan, pržen – volimo ga koliko god bio (ne)zdrav. Mi vam donosimo recept kako da ga pripremite na malo zdraviji način, a da pritom ukus bude kao da je pržen, pa i bolje.

1 / 2 Foto: Profimedia

Potrebno je:

500 gr krompira 1 kašičica slatke paprike malo čilija 2 kašike kukuruznog brašna 1 kašika hlebnog brašna 1 kašičica belog luka granula pola kašičice bibera 1 kašičica suvog začina malo timijana seckan peršun suvi maslinovo ulje

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na tanje kriške. U činiju sipati oba brašna, dodati paprike, belog luka, biber,začin,timijen,peršun i sve izmešati.

Sipati krompir u veći najlonsku kesu i sipati začin preko, zatvoriti i dobro izmešati okrećući naopako i tresti krompr da začin se zalepi na krompir. Tepsiju obložiti pek papirom i premazati uljem.

Krompir rasporediti tako da krompir da se ne dodiruju jedan drugog.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.