NJAM!
ZASLADITE SE ČOKOLADNOM TORTOM BEZ BRAŠNA: Sprema se OD SAMO 3 SASTOJKA, UKUĆANI će se ODUŠEVITI (RECEPT)
Idealan užitak!
Čokoladna torta od samo tri sastojka čekira dosta zahteva onih koji ne mogu ili ne smeju da jedu slatkiše tek tako. Ona je bez glutena, pravi se bez grama brašna, a uz to nije ni komplikovana za pripremu.
Evo šta vam je samo potrebno za ovu čokoladnu tortu:
220 g putera
8 velikih jaja
450g čokoladnih kapljica ili čokolade za kuvanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite okrugli pleh puterom i stavite papir za pečenje. Uzmite drugi veći pleh koji ćete obložiti aluminijumskom folijom i sa strane i po dnu.
Umutite jaja u velikoj posudi. Ubacite čokoladne mrvice, prstohvat soli i puter u posudu koja može da se koristi u mikrotalasnoj i uključite na najače pa zagrejte 10 sekundi, malo protresite i ponovite dok se ne dobije ujednačena smesa. Možete koristiti i rernu.
Uz pomoć spatule, prebacite jednu trećinu umućenih jaja u otopljenu čokoladu i sjedinite. Prebacite sve u preostala jaja i lepo pomešajte da se sjedini. Prebacite u manji pleh. Postavite ga u veći pleh koji ćete napuniti vrelom vodom i stavite da se peče.
Pecite oko 30 do 40 minuta, proverite čačkalicom da li je gotovo.
Bonus video:
(Espreso/Noizz Food)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!