laka priprema
SAVRŠEN KREMASTI KOLAČ KOJI ĆETE PROSTO OBOŽAVATI: Recept je i više nego jednostavan!
Postavite manji pleh ili kalup alu-folijom
Možda će baš ovaj jednostavni recept postati kolač koji ćete najviše voleti.
Sastojci i količina
ZA I SLOJ
mleveni keks 80 G
puter 2 kašike
ZA II SLOJ
kornfleks 250 ml
puter od kikirikija 120 g
čokolada 80 g
ZA III SLOJ
krem sir 50 g
šećer 3 kašike
kikiriki puter 6 kašika
slatka pavlaka 250 ml
ZA PRELIV
čokolada150 g
slatka pavlaka125 ml
Kako pripremiti
Postavite manji pleh ili kalup alu-folijom. Za prvi sloj istopite puter na srednjoj vatri i dodajte keks, pa dobro promešajte, stavite u kalup i odložite u frižider dok pravite sledeći sloj. Čokoladu istopite na pari, dodajte puter od kikirikija i promešajte, dodajte izmrvljeni kornfleks, pa ovu smesu nanesite preko prvog sloja i vratite u frižider. Umutite dobro 250 ml pavlake u jednoj činiji. U drugoj činiji umutite krem sir, dodajte puter od kikirikija pa još mutite, polako dodajte umućenu slatku pavlaku i mešajte na sporoj brzini, pa dodajte šećer. Povećajte brzinu i mutite oko 5-6 minuta dok smesa ne postane kremasta i gusta. Sipajte preko napravljenih slojeva i vratite u frižider da odstoji oko 3 sata. Za preliv zagrejte pavlaku i prelijte je preko izlomljene čokolade. Mešajte da se čokolada otopi i sipajte preko ostalih slojeva. Pospite izlomljenim kikirikijem i stavite u zamrzivač pola sata.
(Espreso / Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!