šeherezada torta
OVAJ DEZERT JE MEĐU NAJOMILJENIJIMA MEĐU SRBIMA, A I SA RAZLOGOM: Recept za Šeherezada tortu (RECEPT)
Ovu tortu ćete svi obožavati, lako se sprema i nema pečenja kora.
Gotova brzo, a njen ukus ostavlja bez daha.
Ovu tortu ćete svi obožavati, lako se sprema i nema pečenja kora.
Sastojci:
2 pakovanja turskog keksa
5 kesica pudinga od karamele (kesica od 40g)
1.700 ml mleka + 400 ml da se umuti šlag
200g šećera
250g maslaca ili margarina
300g šlaga sa ukusom slatke pavlake
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 – 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi.
Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom.
Umutite i šlag sa 400 ml hladnog mleka i zatim filujte: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i ukrasite sa umućenom slatkom pavlakom.
Ostavite tortu da se stegne bar 4h pa je poslužite. Prijatno!
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!