NJAM NJAM
OVAKVU DOMAĆU HRSKAVU PICU DO SADA NIKADA NISTE JELI: Da vam se TESTO ne bi LEPILO uzmite OVAJ SASTOJAK (RECEPT)
A ako želite da dobijte hrskavu koricu, nikada nemojte da premazujete celo testo, nego ostavite 1 cm od oboda
Postanite pica majstor.
Sa domaćom picom nema greške. Odličan je predlog za večeru ili druženje sa prijateljima. Kako bi ispala savršeno, tu su trikovi koji će vam dosta olakšati pripremu. Kako se testo ne bi lepilo za posudu pospite je grizom ili prezlama. Uvek ste se pitali kako je paradajz sos na nekim kupovnim picama tako ukusan? Predlažemo da isprobate recept i oduševićete se. A ako želite da dobijte hrskavu koricu, nikada nemojte da premazujete celo testo, nego ostavite 1 cm od oboda.
Sastojci:
500 g oštrog brašna
15 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
375 ml tople vode
Za paradajz sos:
500 ml pelata
1/2 kašičice bosiljka
1/2 kašičice origana
1 čen belog luka, iseckan
Priprema:
Kvasac rastopite u vodi, pa dodajte brašno i so koje ste pomešali. Umesite testo i oblikujte valjak, pa isecite na 4 dela. Svaki deo blago razvucite u četvrtas oblik, pa presavijte na pola i svaki čošak savijajte na unutra, da dobijte oblik lopte. Stavite u posudu, ali prvo pospite grizom ili prezlama kako se testo ne bi lepilo. Pokrijte i ostavite da stoji 2 sata na sobnoj temperaturi. Pomešajte sastojke za paradajz sos. Razvucite testo i premažite sa 2 kašike paradajz sosa. Nemojte do kraja kako bi se napravila korica, pospite parmezanom. U rerni na 250°C zagrejte pleh, pa stavite preko testo sa sve pek papirom. Pecite 5 minuta, pa izvadite picu (zajedno sa plehom) i stavite ostale sastojke. Pecite picu još 2-3 minuta kada dodate preostale sastojke.
Na jednoj polovini pice je stišnjena šunka, gauda i mocarela, a na drugoj kulen, pršuta, gauda, mocarela, paprika, paradajz i rukola (rukolu stavite tek kada je pica skroz gotova i izvađena iz rerne).
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!