lako je
SUVI ZAČIN OD 5 SASTOJAKA! Napravite ga sami i uštedite novac (VIDEO)
Ukoliko je po volji, možete za ovo koristiti morsku ili himalajsku so
Mnoge domaćice u kuhinji imaju začin vegetu, koja je neizostavna u svakom jelu. Dodaje se u variva, mesa, potaže, supe i čorbe. Međutim, zbog aditiva koji se dodaju u ovaj začin, nije preporučljivo da tako često bude u upotrebi. Kako biste izbegli ovo, a da ne morate da se odreknete omiljenog začina, preporučujemo da vegetu napravite sami i to veoma lako.
Pripremljena na ovaj način je veoma zdrava i jednako dobra kao ona iz prodavnice.
Sastojci:
500 g šargarepe
250 g paškanata
1 veći koren celera
list peršuna i celera
so
Priprema:
Šargarepu, celer i paškanat oprati i oljuštiti, zatim samleti ili izblendirati (lišće nožem iseći). Sušiti jedan dan na suncu ili rerni na oko 70 stepeni. U toku sušenja promešati. Na količinu sušenog povrća dodati isto toliko soli (ili manje po želji). Dobija se 200 g suvog začina. Spakovati u teglu i držati u frižideru.
(Espreso/Srbija danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!