probajte
LAŽNE LAZANJE! Bolje nego PRAVE (RECEPT)
Uživajte u ukusu lazanja na neobičan način
Lažne lazanje po ukusu mogu da pariraju pravim, a kore zamenite krompirom.
Čuveno italijansko jelo, lazanje, se pravi u više verzija, ali originalni recept je ipak najbolji. Mi vam nudimo recept za lažne lazanje, tako ih zovemo zato što se slično pripremaju. Umesto kora koristi se krompir, a bešamel je zamenjen proprženim spanaćem u koji ste dodali rikotu. Između tih slojeva je i parmezan, kao i nezaobilazno mleveno meso. Uživajte u ukusu!
Sastojci:
8 krompira
220 g parmezana
1 crni luk
300 g mlevenog mesa
380 g seckanog pelata
malo peršuna
200 g spanaća
2 čena belog luka
200 g rikota sira
100 g mocarela sira
Priprema:
Krompir isecite na baš tanke kolutove, a crni luk isecakjte i propržite. Zatim dodajte mleveno meso i začinite. Dodajte pelat i seckani peršun i pržite dok ne bude gotovo. Spanać propržite, pa dodajte seckani beli luk, a posle minut, dva i rikotu. Ostavite još par minuta i sklonite sa šporeta.
Ređajte red krompira, parmezana, krompira, pola smese sa spanaćem, red krompira, pa onda parmezan. Opet ide red krompira, pa mleveno meso, krompir, parmezan i druga polovina smese sa spanaćem. Poslednji je red krompira i pospite rendanom mocarelom. Pecite na 170°C oko 40 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!