KADA PROBATE RECEPT ZA OVAJ DOMAĆI KEČAP, KUPOVNI ĆETE ODMAH ZABORAVITI: Tajna je u KOMBINACIJI 3 SASTOJKA
Kečap, Foto: Profimedia

ZDRAVIJA VERZIJA

KADA PROBATE RECEPT ZA OVAJ DOMAĆI KEČAP, KUPOVNI ĆETE ODMAH ZABORAVITI: Tajna je u KOMBINACIJI 3 SASTOJKA

Kako biste dobili kečap koji je bolji od kupovnog onda obavezno isprobajte ovaj recept

Objavljeno: 16:48h

Evo kako da napravite domaći kečap, koji kada probate više nikada nećete poželeti kupovni.

Kečap je nezaobilazan deo svake pice ili paste, a svesni smo da onaj kupovni sadži previše aditiva i konzervansa, te je najbolja varijanta napraviti domaći. Ovako pripremljenog možete da koristite i kao dodatak za bolonjeze špagete, ili kao umak za razne grickalice.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tajna ovako dobro ukusa je u senfu, ali i u začinima kao što su cimet i karanfilić. Kako biste dobili kečap koji je bolji od kupovnog onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

2 kg paradajza

200 g crnog luka

3 čena belog luka

2 mesnate crvene paprike

50 ml ulja

50 g šećera

75 ml jabukovog sirćeta

1 kašičica soli

1 kašičica origana

1 kašičisa bosiljka

biber

malo cimeta

par zrna karanfilića

1 kašičica senfa

Priprema:

Crni luk zajedno sa belim sitno iseckajte i dinstajte na ulju nekih 20-ak minuta, uz dolivanje vode po potrebi. Za to vreme oljuštite paradajz i isecite sitnije kocke, pa dodajte u luk. Papriku ispecite u rerni, oljuštite, očistite od semenki i usitnite, pa sipajte u šerpu. Dodajte so, šećer, biber, cimet i karanfilić. Kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena uz povremeno mešanje. Pred kraj dodajte jabukovo sirće, mleveni origano i bosiljak, kao kašičicu senfa. Sve umutite stapnim mikesrom da se dobro ispasira. Kuvajte još pola sata, a ukoliko želite da bude gušću kuvajte ceo sat. Kada se prohladi prelijte u tegle ili flašice i zatvorite. Čuvajte u frižideru.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.