za prave gurmane
PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Juneće pljeskavice, mogu da se PRŽE i u RERNI (RECEPT)
Za zdraviju verziju, pecite ih rerni, umesto da pržite na tiganju
Sastojci: glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 600 g mlevene junetine, 2 kašičice mlevene paprike, kašičica majorana, kašičica mlevenog kima, ½ kašičice mlevenog bibera, 2 kašičice soli.
Priprema: Crni i beli luk oljuštite. Crni luk isecite što sitnije, a beli luk propustite kroz presu i dodajte mesu u činiji. Dodajte i sve preostale sastojke, pa sve dobro pomešajte.
Smesu podelite na 12 delova iste veličine, oblikujte kuglice, lagano ih spljoštite, stavite na roštilj i pecite sa svake strane po sedam minuta.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Napomena: Pljeskavice možete peći i u rerni - u plehu u koji ste postavili pek papir. Poslužite uz prilog po želji.
(Espreso / Lepa&Srećna / Marija Jakob)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!