PO BAKINOM RECEPTU
KAO KNEDLE SA ŠLJIVAMA, ALI SLANA VERZIJA: Ovo je stari, provereni RECEPT za ŠUFNUDLE!
Ako volite knedle sa šljivama, sigurno će vam se dopasti starija, slana verzija
Ova dva specijaliteta spremaju se na sličan način,a osnovni sastojak je krompir.
Sastojci:
1 kg krompira
2 žumanceta
500 gr mekog brašna
malo soli
3 kašike sira
malo kajmaka za preliv
prezle
susam
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, a potom ga oguliti. Odmah ga izgnječiti dodati so, žumance, sir i brašno i umesiti glatko testo iseći na komadiće i valjati u male valjke.
Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budi mekani na dodir. U šerpu sipati ulje dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to. Preliti sa kajmakom i sluiti sa čvarcima ili prženom slaninom.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!