BELI ČUPAVCI, NOVA VERZIJA OMILJENE POSLASTICE KOD SRBA: Glazura od koje se KOLAČ TOPI U USTIMA (RECEPT)
Beli čupavci, Foto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes Narkonia

SLATKIŠ

BELI ČUPAVCI, NOVA VERZIJA OMILJENE POSLASTICE KOD SRBA: Glazura od koje se KOLAČ TOPI U USTIMA (RECEPT)

Kada se malo prohladi kocke uvaljajte u glazuru, potom u kokos

Objavljeno:

Svima su nam dobro poznati čupavci od čokolade, koji su se često nalaze na stolu širom Srbije. Donosimo vam malo izmenjenu varijatnu ovog vazušastog kolača sa kokosom. Umesto glazure od tamne čokolade sada se koristi bela čokolada, uz slatku pavlaku koja kolačima daje neodoljiv ukus i još veću sočnost.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ The Best Recipes Narkonia

Sastojci:

6 jaja

4 kašike šećera

6 kašika brašna

150 ml ulja

pola kašičice praška za pecivo

Za glazuru:

200 g bele čokolade

250 ml mleka

250 ml slatke pavlake

100 g kokosa

Priprema:

Žumanca i belanca odvojite, pa žumanca umutite mikserom zajedno sa šećerom. Lagano dodajte ulje ne prestajući da mutite. U drugoj činiji umutite belanca u čvrts sneg. U žumanca neizmenično dodajte po kašiku belanaca, brašna i prašak za pecivo, lagano mešajući. Uključite rernu na 180 stepeni. Namažite pleh, malo pospite brašnom, ulijte smesu za biskvit i pecite oko pola sata. Kolač je gotov kad se ivice testa odvoje od ivica pleha. Ostavite da se ohladi, pa ga isecite na kocke. Za preliv u mleko i slatku pavlaku izlomite čololadu i sve zagrevajte uz konstantno mešanje, dok se čokolada skroz ne istopi. Vodite računa da vam ne provri. Kada se malo prohladi kocke uvaljajte u glazuru, potom u kokos.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.