NJAMIII
SRBI OBOŽAVAJU DA GRICKAJU KOKICE, ALI SE ČESTO DEŠAVA DA ZAGORE: Trik je u 1 KORAKU i tu ne smete više DA GREŠITE
Kada se pucketanja prorede, ugasite ringlu i kokice odmah prebacite u činiju
Glavni problemi koji se javljaju kod pripreme kokica u šerpi su zagorelost, pa često odustanemo od pripreme, međutim, ovaj problem može lako da se reši.
Uzmite lonac sa debljim dnom kako ne bi zagorele.U loncu od recimo 3 l zagrejte 3 kašike ulja.
Kada se ulje zagreje, ubacite nekoliko zrna kukuruza kokičara i pokrijte ga poklopcem. Kada ove prve kokice puknu, izvadite ih i dodajte ostatak kukuruza u količini kojom ćete u jednom sloju moći da prekrijete dno lonca. Važno je da tada lonac sklonite sa vatre i brojite do 30, a zatim ga vratite na ringlu. Tako će sva zrna moći da puknu u istom trenutku.
Tokom spremanja kokica šerpu bi trebalo tresete i povremeno odškrinete poklopac kako bi para izašla i kokice ostale hrskave. Kada se pucketanja prorede, ugasite ringlu i kokice odmah prebacite u činiju.
(Espreso / Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!