SPREMITE NEODOLJIVU KOLENICU U PIVU: Svaki komad mesa se TOPI U USTIMA (RECEPT)
Kolenica, Foto: Printscreen/Youtube/SOS Kuhinja/Kitchen

IDEJA ZA RUČAK

SPREMITE NEODOLJIVU KOLENICU U PIVU: Svaki komad mesa se TOPI U USTIMA (RECEPT)

Servirajte je sa prilogom i sezonskom salatom

Objavljeno:

Ovo jelo spada u specijalitete mnogih kafana i restorana, a recept za njega je jednostavan. Jedino što traži ova đakonija je vreme za spremanje, ali kada je servirate i probate shvatićete da je bila vredna svakog potrošenog minuta.

Možete da je servirate uz kuvani ili pečeni krompir, a kao garnirung za kolenicu dobro dođe i bareno ili pečeno povrće.

1 / 5 Foto: Profimedia

Sastojci:

1 veća svinjska kolenica

1 l piva

2 šargarepe

6 čenova belog luka

2 glavice crnog luka

so, biber

3 lista lovora

1 kašika masti

Priprema:

Sipajte pivo u dublju šerpu. U to stavite kolenicu, zatim oljuštenu i na krupno sečenu šargarepu, beli luk, kao i crni luk oljušten i presečen na četvrtine. Dodajte, so, biber i lovorov list, pa kolenicu kuvajte na tihij vatri dva i po do tri sata. Izvadite meso iz šerpe i ostavite sa strane da se ocedi.

Podmažite pleh mašću i zagrejte rernu na 200 stepeni. Zapecite kolenicu pola sata, tako da dobije karamel boju i hrskavu koricu. Servirajte je sa prilogom i sezonskom salatom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.